Gołąbki bez zawijania - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

88

998 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1128 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2230 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

0.25 sztuki

1 sztuka

500 mililitrów

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż w torebce, poszatkuj drobniutko kapustę. Kapustę wymieszaj dobrze z mięsem, ugotowanym ryżem i Fixem. Uformuj 8-10 gołąbków.

Gołąbki bez zawijania - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Gołąbki podsmaż z obu stron na rozgrzanej, głębokiej patelni z dipem. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z częścią letniej wody (300 mililitrami), dopraw solą i pieprzem do smaku i zalej gołąbki.

Gołąbki bez zawijania - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Duś pod przykryciem na średnim ogniu około 30 minut, od czasu do czasu podlewając gołąbki pozostałą częścią wody (200 mililitrami,) w zależności od potrzeb.

Gołąbki bez zawijania - VIDEO - Krok 3
7

Opinie o przepisie

  • Jadwiga Jarząb

    Jadwiga Jarząb

    TAK. Moj sposob na te golabki jest zmiana kroku 1. Kapuste szatkuje i zasalam.Zostawiam ja az pusci sok ktory odciskam. Potem dodaje surowe nie gotowane : 1/2 szkl.ryżu,1/2 szkl.kaszy gryczanej,1 jajko ,mieso i wyrabiam az wszystko sie polaczy. Krok 2 bez zmian. Krok 3 tez zmodyfikowalam. W brytfannie ukaldam jedna warstwe podpieczonych golabkow i zalewam woda tak by byly przykryte.Pieke w piekarniku ok.45 min w 180 st.C .Golabki wyciagam z kaczki a z pozostalego plynu robie sos. Pycha :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zanetajung55 Jung

    Zanetajung55 Jung

    bardzo dobry ale zbyt szybko do zrobienia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Seroczyńska

    Aleksandra Seroczyńska

    Ja dodałam jeszcze jajko do masy i zamiast dusić, wstawiłam do piekarnika. Wyszły przepyszne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Weronika My

    Weronika My

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Trinkt Becks

    Maria Trinkt Becks

    bardzo dobre i latwe dozrobienia szybko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marita Sikora

    Marita Sikora

    Niestety golabki nie trzymają się całości, rozpadają się.. z połączeniem koncentratu i wody wychodzi kicha. Zmarnowane pieniądze a mój obiad wylądował w smietniku. Często korzystałam z fix knorr ale ten przepis okazał się fatalny ..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Rodak

    Janina Rodak

    bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki bez zawijania - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki bez zawijania - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki bez zawijania - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki bez zawijania - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki bez zawijania - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki bez zawijania - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki bez zawijania - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Fix Gołąbki bez zawijania Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Gołąbki bez zawijania Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gołąbki bez zawijania - VIDEOGołąbki bez zawijania - VIDEO

Do przyrządzenia gołąbków nie musisz używać liści kapusty w całości. Wykorzystanie szatkowanego warzywa sprawi, że czas przyrządzenia dania znacznie się skróci. Potrawę przygotowuje się z mięsa mielonego z dodatkiem ryżu lub kaszy. Jeśli chcesz nieco urozmaicić farsz, możesz do reszty składników dołożyć pokrojoną w kostkę cebulę albo posiekany czosnek – dzięki temu gołąbki nabiorą wyrazistego smaku. Nie przepadasz za cebulą? Postaw na grzyby – to również dodatek, który pasuje do mięsa z ryżem, a dodatkowo nada mu ładnego zapachu. Całość koniecznie dopraw pieprzem i solą oraz odrobiną ziół. Podczas gotowania pamiętaj, że w zależności od tego, jakie mięso jest składnikiem dania, różny będzie czas jego duszenia. Wołowina dusi się dłużej niż cielęcina, wieprzowina natomiast potrzebuje stosunkowo mało czasu by zmięknąć. Mięso powinno być kruche, a jednocześnie soczyste i miękkie. Gołąbki podawaj na gorąco z sosem pomidorowym albo grzybowym. Jako dodatek serwuj ziemniaki, ryż albo kaszę. Możesz także podać gołąbki z kromką chrupkiego pieczywa. Koniecznie wypróbuj nasz przepis.