Gołąbki bez zawijania video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki bez zawijania - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

105

1123 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1336 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2688 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

0.25 sztuki

1 sztuka

500 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż w torebce, poszatkuj drobniutko kapustę. Kapustę wymieszaj dobrze z mięsem, ugotowanym ryżem i Fixem. Uformuj 8-10 gołąbków.

Gołąbki bez zawijania - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Gołąbki podsmaż z obu stron na rozgrzanej, głębokiej patelni z dipem. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z częścią letniej wody (300 mililitrami), dopraw solą i pieprzem do smaku i zalej gołąbki.

Gołąbki bez zawijania - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Duś pod przykryciem na średnim ogniu około 30 minut, od czasu do czasu podlewając gołąbki pozostałą częścią wody (200 mililitrami,) w zależności od potrzeb.

Gołąbki bez zawijania - VIDEO - Krok 3
7

Opinie o przepisie

  • Jadwiga Jarząb

    Jadwiga Jarząb , 31.03.2020

    TAK. Moj sposob na te golabki jest zmiana kroku 1. Kapuste szatkuje i zasalam.Zostawiam ja az pusci sok ktory odciskam. Potem dodaje surowe nie gotowane : 1/2 szkl.ryżu,1/2 szkl.kaszy gryczanej,1 jajko ,mieso i wyrabiam az wszystko sie polaczy. Krok 2 bez zmian. Krok 3 tez zmodyfikowalam. W brytfannie ukaldam jedna warstwe podpieczonych golabkow i zalewam woda tak by byly przykryte.Pieke w piekarniku ok.45 min w 180 st.C .Golabki wyciagam z kaczki a z pozostalego plynu robie sos. Pycha :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zanetajung55 Jung

    Zanetajung55 Jung , 30.12.2018

    bardzo dobry ale zbyt szybko do zrobienia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Seroczyńska

    Aleksandra Seroczyńska , 20.12.2018

    Ja dodałam jeszcze jajko do masy i zamiast dusić, wstawiłam do piekarnika. Wyszły przepyszne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Weronika My

    Weronika My , 05.02.2018

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Trinkt Becks

    Maria Trinkt Becks , 18.08.2017

    bardzo dobre i latwe dozrobienia szybko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marita Sikora

    Marita Sikora , 24.05.2017

    Niestety golabki nie trzymają się całości, rozpadają się.. z połączeniem koncentratu i wody wychodzi kicha. Zmarnowane pieniądze a mój obiad wylądował w smietniku. Często korzystałam z fix knorr ale ten przepis okazał się fatalny ..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Rodak

    Janina Rodak , 29.03.2017

    bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki bez zawijania - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki bez zawijania - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki bez zawijania - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki bez zawijania - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki bez zawijania - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki bez zawijania - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki bez zawijania - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki bez zawijania - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gołąbki bez zawijania - VIDEOGołąbki bez zawijania - VIDEO

Słynne danie polskiej kuchni, którym zajadają się zarówno miłośnicy tradycyjnych przysmaków, jak i zagraniczni turyści. Tym razem nieco zmodyfikujemy klasyczną recepturę, by podać efektowne gołąbki bez zawijania z młodej kapusty. Koniecznie wypróbuj nasz przepis na gołąbki.

Dla kogo? Potrawa kojarzona jest jako pracochłonna, co może niektórych zniechęcać do jej samodzielnego przygotowania. Gołąbki bez zawijania błyskawicznie zmienią te poglądy! Do przyrządzenia gołąbków nie musisz używać liści kapusty w całości. Wykorzystanie szatkowanego warzywa sprawi, że czas przyrządzenia dania znacznie się skróci. Wegetarianów ucieszy fakt, że gołąbki bez zawijania bez mięsa również smakują wyśmienicie.

Na jaką okazję? Organizujesz spotkanie rodzinne, na którym swoją obecność zapowiedzieli zarówno seniorzy, jak i przedstawiciele młodszego pokolenia? Gołąbki to uniwersalne danie, które posmakuje każdemu. Podczas dużych przyjęć dobrze jest mieć w zanadrzu zarówno wariant mięsny, jak i gołąbki wegetariańskie bez zawijania.

Czy wiesz, że? Podczas gotowania pamiętaj, że w zależności od tego, jakie mięso jest składnikiem dania, różny będzie czas jego duszenia. Wołowina dusi się dłużej niż cielęcina, wieprzowina natomiast potrzebuje stosunkowo mało czasu, by zmięknąć. Mięso powinno być kruche, a jednocześnie soczyste i miękkie. Gołąbki bez zawijania z młodej kapusty podawaj na gorąco z sosem pomidorowym albo grzybowym. Jako dodatek serwuj ziemniaki, ryż albo kaszę..

Dla urozmaicenia: Gołąbki bez zawijania przygotowuje się z mięsa mielonego z dodatkiem ryżu lub kaszy. Jeśli chcesz nieco urozmaicić farsz do gołąbków z młodej kapusty, możesz do reszty składników dołożyć pokrojoną w kostkę cebulę albo posiekany czosnek – dzięki temu gołąbki nabiorą wyrazistego smaku. Nie przepadasz za cebulą? Postaw na grzyby – to również dodatek, który pasuje do mięsa z ryżem i nadaje mu ładny zapach. Leśne grzyby staną się doskonałą alternatywą dla wegetarianów. Gołąbki bez zawijania w wersji wege to równie prosta receptura. Całość koniecznie dopraw pieprzem i solą oraz odrobiną ziół.