Azjatyckie wege gołąbki z kapusty włoskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl

Azjatyckie wege gołąbki z kapusty włoskiej

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 opakowania

1 opakowanie

5 łyżek

4 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

2 szczypty

0.5 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżeczki

8 łyżek

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj farsz do gołąbków: zamarynuj tofu w 3 łyżkach sosu sojowego, 2 łyżkach masła orzechowego, świeżym czosnku. Ugotuj fasolkę al dente. Ugotuj ryż. Poczekaj aż ryż wystygnie, następnie wymieszaj z tofu w marynacie. Do całości dodaj pół papryczki chilli, fasolkę szparagową oraz przyprawę do mięsa mielonego. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na masełku. Dodaj do farszu. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Kapustę umyj i sparz w gorącej, ale nie wrzącej wodzie. Pierwsze liście wyrzuć, bo mogą mieć za dużo goryczki. Na każdy liść nałóż po 2 łyżki farszu. Następnie wrzuć gołąbki na 20 minut do parowaru, a potem na pół godziny do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika.

Krok 3

W między czasie przygotuj sos orzechowy. Do miseczki daj 3 łyżki masła orzechowego, łyżkę sosu sojowego, łyżkę syropu klonowego, suszone chilli i czosnek, sok z limonki oraz letnią wodę. Sos wymieszaj. Upieczone gołąbki polej sosem orzechowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatyckie wege gołąbki z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatyckie wege gołąbki z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatyckie wege gołąbki z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatyckie wege gołąbki z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatyckie wege gołąbki z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatyckie wege gołąbki z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatyckie wege gołąbki z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej