Azjatyckie wege gołąbki z kapusty włoskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Azjatyckie wege gołąbki z kapusty włoskiej

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

4

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 opakowania

1 opakowanie

5 łyżek

4 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

2 szczypty

0.5 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżeczki

8 łyżek

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj farsz do gołąbków: zamarynuj tofu w 3 łyżkach sosu sojowego, 2 łyżkach masła orzechowego, świeżym czosnku. Ugotuj fasolkę al dente. Ugotuj ryż. Poczekaj aż ryż wystygnie, następnie wymieszaj z tofu w marynacie. Do całości dodaj pół papryczki chilli, fasolkę szparagową oraz przyprawę do mięsa mielonego. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na masełku. Dodaj do farszu. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Kapustę umyj i sparz w gorącej, ale nie wrzącej wodzie. Pierwsze liście wyrzuć, bo mogą mieć za dużo goryczki. Na każdy liść nałóż po 2 łyżki farszu. Następnie wrzuć gołąbki na 20 minut do parowaru, a potem na pół godziny do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika.

Krok 3

W między czasie przygotuj sos orzechowy. Do miseczki daj 3 łyżki masła orzechowego, łyżkę sosu sojowego, łyżkę syropu klonowego, suszone chilli i czosnek, sok z limonki oraz letnią wodę. Sos wymieszaj. Upieczone gołąbki polej sosem orzechowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatyckie wege gołąbki z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatyckie wege gołąbki z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatyckie wege gołąbki z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatyckie wege gołąbki z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatyckie wege gołąbki z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatyckie wege gołąbki z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatyckie wege gołąbki z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatyckie wege gołąbki z kapusty włoskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej