
Składniki
500 gramów
1.5 szklanki
1 opakowanie
2 łyżeczki
2 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę gotujemy na sypko w 3 szklankach wody. Można ugotować ją wcześniej i odstawić do wystudzenia.
Krok 2
W misce przygotowujemy mięso mielone, kaszę, jaja oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy by składniki równomiernie się rozmieściły.
Krok 3
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, łyżką nakładamy porcje, formując okrągłe placki (16 sztuk). Na wierzch każdego placka rozsypujemy żółty ser.
Krok 4
Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni z funkcją termoobieg.
Krok 5
Podajemy z ulubionym sosem i lekką sałatką.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do mięsa mielonego Knorr bez dodatku soli
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej