Placki drobiowe z kaszą gryczaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki drobiowe z kaszą gryczaną

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1.5 szklanki

1 opakowanie

2 łyżeczki

2 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotujemy na sypko w 3 szklankach wody. Można ugotować ją wcześniej i odstawić do wystudzenia.

Krok 2

W misce przygotowujemy mięso mielone, kaszę, jaja oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy by składniki równomiernie się rozmieściły.

Krok 3

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, łyżką nakładamy porcje, formując okrągłe placki (16 sztuk). Na wierzch każdego placka rozsypujemy żółty ser.

Krok 4

Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni z funkcją termoobieg.

Krok 5

Podajemy z ulubionym sosem i lekką sałatką.

1

Opinie o przepisie

  • Dominika

    Dominika , 21.11.2019

    Super przepis, prosty, szybki, smaczny:) W sam raz na jutrzejszy obiad:)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki drobiowe z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej