
Składniki
500 gramów
1.5 szklanki
1 opakowanie
2 łyżeczki
2 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę gotujemy na sypko w 3 szklankach wody. Można ugotować ją wcześniej i odstawić do wystudzenia.
Krok 2
W misce przygotowujemy mięso mielone, kaszę, jaja oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy by składniki równomiernie się rozmieściły.
Krok 3
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, łyżką nakładamy porcje, formując okrągłe placki (16 sztuk). Na wierzch każdego placka rozsypujemy żółty ser.
Krok 4
Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni z funkcją termoobieg.
Krok 5
Podajemy z ulubionym sosem i lekką sałatką.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do mięsa mielonego Knorr bez dodatku soli
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej