
Składniki
500 gramów
1.5 szklanki
1 opakowanie
2 łyżeczki
2 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę gotujemy na sypko w 3 szklankach wody. Można ugotować ją wcześniej i odstawić do wystudzenia.
Krok 2
W misce przygotowujemy mięso mielone, kaszę, jaja oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy by składniki równomiernie się rozmieściły.
Krok 3
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, łyżką nakładamy porcje, formując okrągłe placki (16 sztuk). Na wierzch każdego placka rozsypujemy żółty ser.
Krok 4
Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni z funkcją termoobieg.
Krok 5
Podajemy z ulubionym sosem i lekką sałatką.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do mięsa mielonego Knorr bez dodatku soli
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej