
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
4 łyżki
1 łyżka
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż mięso na oleju do momentu, kiedy stanie się sypkie.
Krok 2
Cukinię pokrój w cienkie paski, a papryczkę chilli drobno posiekaj. Następnie dodaj je do mięsa i duś przez chwilę.
Krok 3
Dodaj również Fix Kurczak po meksykańsku Knorr i 300 mililitrów wody. Wymieszaj i gotuj przez 10 minut.
Krok 4
Podgrzej placki w mikrofalówce lub gorącym piekarniku, po czym nałóż na nie po kilka łyżek farszu i posyp serem.
Krok 5
Następnie zawiń je i podawaj np. z awokado i łyżką kwaśnej śmietany.

Dobra rada:
Tortille możesz ewentualnie zastąpić naleśnikami, przygotowanymi pół na pół ze zwykłej mąki i mąki kukurydzianej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Meksykańskie placki burritos
Chcecie zasmakować prawdziwie meksykańskiej kuchni? Przygotujcie placki burrito, które przeniosą Was na słoneczne plaże Meksyku, który nie bez przyczyny nazywany jest kulinarnym rajem na ziemi. Aromatyczne przyprawy, kolorowe i wyjątkowo pyszne dania to wyróżniki kuchni tego kraju, pachnącego limonką, różnymi odmianami papryki i kolendrą, obecną w większości potraw. Nie pozostaje nic innego, jak zaprosić Was na placki meksykańskie burrito!
Dla kogo?
Dla każdego! Meksykańskie placki burrito zachwycą miłośników aromatycznych przypraw i różnorodności w codziennym menu.
Na jaką okazję?
Przede wszystkim na pyszny meksykański obiad!
Czy wiesz, że?
Placki do burrito to tortilla, która przed nałożeniem farszu i jej zwinięciem powinna być lekko podgrzana. Dzięki temu staje się bardziej elastyczna i umożliwia dowolne formowanie.
Dla urozmaicenia:
Placki na burrito, po wypełnieniu farszem, zawiń i polej łyżką kwaśnej śmietany. Prawdziwie meksykańskiego smaku doda świeże awokado.