Meksykańskie placki burritos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie placki burritos

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

797 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

293 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

467 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

4 łyżki

1 łyżka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso na oleju do momentu, kiedy stanie się sypkie.

Krok 2

Cukinię pokrój w cienkie paski, a papryczkę chilli drobno posiekaj. Następnie dodaj je do mięsa i duś przez chwilę.

Krok 3

Dodaj również Fix Kurczak po meksykańsku Knorr i 300 mililitrów wody. Wymieszaj i gotuj przez 10 minut.

Krok 4

Podgrzej placki w mikrofalówce lub gorącym piekarniku, po czym nałóż na nie po kilka łyżek farszu i posyp serem.

Krok 5

Następnie zawiń je i podawaj np. z awokado i łyżką kwaśnej śmietany.

przepisy.pl

Dobra rada:

Tortille możesz ewentualnie zastąpić naleśnikami, przygotowanymi pół na pół ze zwykłej mąki i mąki kukurydzianej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie placki burritosMeksykańskie placki burritos

Chcecie zasmakować prawdziwie meksykańskiej kuchni? Przygotujcie placki burrito, które przeniosą Was na słoneczne plaże Meksyku, który nie bez przyczyny nazywany jest kulinarnym rajem na ziemi. Aromatyczne przyprawy, kolorowe i wyjątkowo pyszne dania to wyróżniki kuchni tego kraju, pachnącego limonką, różnymi odmianami papryki i kolendrą, obecną w większości potraw. Nie pozostaje nic innego, jak zaprosić Was na placki meksykańskie burrito!

Dla kogo?

Dla każdego! Meksykańskie placki burrito zachwycą miłośników aromatycznych przypraw i różnorodności w codziennym menu.

Na jaką okazję?

Przede wszystkim na pyszny meksykański obiad!

Czy wiesz, że?

Placki do burrito to tortilla, która przed nałożeniem farszu i jej zwinięciem powinna być lekko podgrzana. Dzięki temu staje się bardziej elastyczna i umożliwia dowolne formowanie.

Dla urozmaicenia:

Placki na burrito, po wypełnieniu farszem, zawiń i polej łyżką kwaśnej śmietany. Prawdziwie meksykańskiego smaku doda świeże awokado.