Meksykańskie placki burritos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie placki burritos

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

heart
836 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

331 osób wydrukowało

Pobierz pdf

537 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

4 łyżki

1 łyżka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso na oleju do momentu, kiedy stanie się sypkie.

Krok 2

Cukinię pokrój w cienkie paski, a papryczkę chilli drobno posiekaj. Następnie dodaj je do mięsa i duś przez chwilę.

Krok 3

Dodaj również Fix Kurczak po meksykańsku Knorr i 300 mililitrów wody. Wymieszaj i gotuj przez 10 minut.

Krok 4

Podgrzej placki w mikrofalówce lub gorącym piekarniku, po czym nałóż na nie po kilka łyżek farszu i posyp serem.

Krok 5

Następnie zawiń je i podawaj np. z awokado i łyżką kwaśnej śmietany.

przepisy.pl

Dobra rada:

Tortille możesz ewentualnie zastąpić naleśnikami, przygotowanymi pół na pół ze zwykłej mąki i mąki kukurydzianej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczona gęś z jabłkami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie placki burritosMeksykańskie placki burritos

Chcecie zasmakować prawdziwie meksykańskiej kuchni? Przygotujcie placki burrito, które przeniosą Was na słoneczne plaże Meksyku, który nie bez przyczyny nazywany jest kulinarnym rajem na ziemi. Aromatyczne przyprawy, kolorowe i wyjątkowo pyszne dania to wyróżniki kuchni tego kraju, pachnącego limonką, różnymi odmianami papryki i kolendrą, obecną w większości potraw. Nie pozostaje nic innego, jak zaprosić Was na placki meksykańskie burrito!

Dla kogo?

Dla każdego! Meksykańskie placki burrito zachwycą miłośników aromatycznych przypraw i różnorodności w codziennym menu.

Na jaką okazję?

Przede wszystkim na pyszny meksykański obiad!

Czy wiesz, że?

Placki do burrito to tortilla, która przed nałożeniem farszu i jej zwinięciem powinna być lekko podgrzana. Dzięki temu staje się bardziej elastyczna i umożliwia dowolne formowanie.

Dla urozmaicenia:

Placki na burrito, po wypełnieniu farszem, zawiń i polej łyżką kwaśnej śmietany. Prawdziwie meksykańskiego smaku doda świeże awokado.