Meksykańskie placki burritos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie placki burritos

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

818 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

309 osób wydrukowało

Pobierz pdf

497 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

4 łyżki

1 łyżka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso na oleju do momentu, kiedy stanie się sypkie.

Krok 2

Cukinię pokrój w cienkie paski, a papryczkę chilli drobno posiekaj. Następnie dodaj je do mięsa i duś przez chwilę.

Krok 3

Dodaj również Fix Kurczak po meksykańsku Knorr i 300 mililitrów wody. Wymieszaj i gotuj przez 10 minut.

Krok 4

Podgrzej placki w mikrofalówce lub gorącym piekarniku, po czym nałóż na nie po kilka łyżek farszu i posyp serem.

Krok 5

Następnie zawiń je i podawaj np. z awokado i łyżką kwaśnej śmietany.

przepisy.pl

Dobra rada:

Tortille możesz ewentualnie zastąpić naleśnikami, przygotowanymi pół na pół ze zwykłej mąki i mąki kukurydzianej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie placki burritosMeksykańskie placki burritos

Chcecie zasmakować prawdziwie meksykańskiej kuchni? Przygotujcie placki burrito, które przeniosą Was na słoneczne plaże Meksyku, który nie bez przyczyny nazywany jest kulinarnym rajem na ziemi. Aromatyczne przyprawy, kolorowe i wyjątkowo pyszne dania to wyróżniki kuchni tego kraju, pachnącego limonką, różnymi odmianami papryki i kolendrą, obecną w większości potraw. Nie pozostaje nic innego, jak zaprosić Was na placki meksykańskie burrito!

Dla kogo?

Dla każdego! Meksykańskie placki burrito zachwycą miłośników aromatycznych przypraw i różnorodności w codziennym menu.

Na jaką okazję?

Przede wszystkim na pyszny meksykański obiad!

Czy wiesz, że?

Placki do burrito to tortilla, która przed nałożeniem farszu i jej zwinięciem powinna być lekko podgrzana. Dzięki temu staje się bardziej elastyczna i umożliwia dowolne formowanie.

Dla urozmaicenia:

Placki na burrito, po wypełnieniu farszem, zawiń i polej łyżką kwaśnej śmietany. Prawdziwie meksykańskiego smaku doda świeże awokado.