
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
4 łyżki
1 łyżka
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż mięso na oleju do momentu, kiedy stanie się sypkie.
Krok 2
Cukinię pokrój w cienkie paski, a papryczkę chilli drobno posiekaj. Następnie dodaj je do mięsa i duś przez chwilę.
Krok 3
Dodaj również Fix Kurczak po meksykańsku Knorr i 300 mililitrów wody. Wymieszaj i gotuj przez 10 minut.
Krok 4
Podgrzej placki w mikrofalówce lub gorącym piekarniku, po czym nałóż na nie po kilka łyżek farszu i posyp serem.
Krok 5
Następnie zawiń je i podawaj np. z awokado i łyżką kwaśnej śmietany.

Dobra rada:
Tortille możesz ewentualnie zastąpić naleśnikami, przygotowanymi pół na pół ze zwykłej mąki i mąki kukurydzianej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Meksykańskie placki burritos
Chcecie zasmakować prawdziwie meksykańskiej kuchni? Przygotujcie placki burrito, które przeniosą Was na słoneczne plaże Meksyku, który nie bez przyczyny nazywany jest kulinarnym rajem na ziemi. Aromatyczne przyprawy, kolorowe i wyjątkowo pyszne dania to wyróżniki kuchni tego kraju, pachnącego limonką, różnymi odmianami papryki i kolendrą, obecną w większości potraw. Nie pozostaje nic innego, jak zaprosić Was na placki meksykańskie burrito!
Dla kogo?
Dla każdego! Meksykańskie placki burrito zachwycą miłośników aromatycznych przypraw i różnorodności w codziennym menu.
Na jaką okazję?
Przede wszystkim na pyszny meksykański obiad!
Czy wiesz, że?
Placki do burrito to tortilla, która przed nałożeniem farszu i jej zwinięciem powinna być lekko podgrzana. Dzięki temu staje się bardziej elastyczna i umożliwia dowolne formowanie.
Dla urozmaicenia:
Placki na burrito, po wypełnieniu farszem, zawiń i polej łyżką kwaśnej śmietany. Prawdziwie meksykańskiego smaku doda świeże awokado.