Meksykańskie placki burritos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie placki burritos

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

829 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

318 osób wydrukowało

Pobierz pdf

516 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

4 łyżki

1 łyżka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso na oleju do momentu, kiedy stanie się sypkie.

Krok 2

Cukinię pokrój w cienkie paski, a papryczkę chilli drobno posiekaj. Następnie dodaj je do mięsa i duś przez chwilę.

Krok 3

Dodaj również Fix Kurczak po meksykańsku Knorr i 300 mililitrów wody. Wymieszaj i gotuj przez 10 minut.

Krok 4

Podgrzej placki w mikrofalówce lub gorącym piekarniku, po czym nałóż na nie po kilka łyżek farszu i posyp serem.

Krok 5

Następnie zawiń je i podawaj np. z awokado i łyżką kwaśnej śmietany.

przepisy.pl

Dobra rada:

Tortille możesz ewentualnie zastąpić naleśnikami, przygotowanymi pół na pół ze zwykłej mąki i mąki kukurydzianej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie placki burritos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie placki burritosMeksykańskie placki burritos

Chcecie zasmakować prawdziwie meksykańskiej kuchni? Przygotujcie placki burrito, które przeniosą Was na słoneczne plaże Meksyku, który nie bez przyczyny nazywany jest kulinarnym rajem na ziemi. Aromatyczne przyprawy, kolorowe i wyjątkowo pyszne dania to wyróżniki kuchni tego kraju, pachnącego limonką, różnymi odmianami papryki i kolendrą, obecną w większości potraw. Nie pozostaje nic innego, jak zaprosić Was na placki meksykańskie burrito!

Dla kogo?

Dla każdego! Meksykańskie placki burrito zachwycą miłośników aromatycznych przypraw i różnorodności w codziennym menu.

Na jaką okazję?

Przede wszystkim na pyszny meksykański obiad!

Czy wiesz, że?

Placki do burrito to tortilla, która przed nałożeniem farszu i jej zwinięciem powinna być lekko podgrzana. Dzięki temu staje się bardziej elastyczna i umożliwia dowolne formowanie.

Dla urozmaicenia:

Placki na burrito, po wypełnieniu farszem, zawiń i polej łyżką kwaśnej śmietany. Prawdziwie meksykańskiego smaku doda świeże awokado.