Przepisy.pl - Przepisy kulinarne - Twoja baza przepisów pixel

Knorr Fix Chili Con Carne

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

Oceń produkt

Meksykański smak dania uzyskasz dzięki Fix Chili Con Carne, do stworzenia którego użyłem kompozycji pomidorów, papryki, chili i tymianku - Piotr Murawski, szef kuchni Knorr.

Powiązane produkty

Knorr Fix Pikantne Bolognese z Chili
Knorr Fix Pikantne Bolognese z Chili
Knorr Fix Smaki Świata Kurczak po Szanghajsku
Knorr Fix Smaki Świata Kurczak po Szanghajsku
Knorr Fix Spaghetti Carbonara
Knorr Fix Spaghetti Carbonara
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Gulasz
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Gulasz
Zobacz więcej

Inspiracje i porady

Składniki
koncentrat pomidorowy¹ (34,8%), mielona papryka¹ (13,6%), skrobia, sól jodowana, cebula¹, cukier, kmin, tymianek¹, liść laurowy, aromaty, olej kukurydziany, czosnek¹, czerwona papryka¹ (1,3%), sól, sok z cytryny w proszku (cukier, sok z cytryny¹, sól), pieprz cayenne (1%), kolendra, pieprz, ekstrakt drożdżowy, imbir, aromat dymu wędzarniczego, korzeń pietruszki¹. Może zawierać gluten (zboża), jaja, soję, mleko, seler i gorczycę. ¹Uprawiane w sposób zrównoważony.
Opinie użytkowników
Oceń produkt
Oceń produkt
0

Komentarze

Knorr Fix Chili Con Carne

Lubisz pełne koloru dania i wyrazistym, pikantnym smaku? Zaskocz domowników pyszną tradycyjną potrawą kuchni meksykańskiej wyróżniającą się dodatkiem wielu różnorodnych warzyw oraz charakterystycznych dla tego regionu przypraw. Z Knorr Fix Chili Con Carne ugotowanie tej egzotycznej potrawy jest niezwykle łatwe. Wystarczy tylko poznać kilka prostych kroków. Zapraszamy do kuchni!

Krok 1

Posiekaj bardzo drobno papryczkę chili, usuwając wcześniej gniazdo nasienne.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju podsmaż drobno krojoną cebulę. Dodaj papryczkę i 300g mielonego mięsa wieprzowego. Wszystko smaż, często mieszając, dopóki w mięsie nie będzie żadnych grudek.

Krok 3

Do potrawy dodaj odcedzoną czerwoną lub czarną fasolę z puszki i kukurydzy.

Krok 4

Zalej potrawę Knorr Fixem zmieszanym z 300 ml wody. Całość wymieszaj i gotuj pod przykryciem około 5 minut.

Krok 5

Gotowe, pachnące warzywami chili con carne podawaj z ryżem lub podgrzanymi tortillami oraz jogurtem naturalnym, który złagodzi ostry smak. Smacznego!