Schab po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Schab po meksykańsku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

134

3387 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2485 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3657 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

100 gramów

5 dekagramów

1 łyżka

1 sztuka

200 gramów

1 łyżka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w paski i podsmaż na rozgrzanej patelni.

Krok 2

Paprykę oraz cukinię pokrój w paski, a czosnek rozetrzyj. Następnie dodaj je do mięsa, wraz z kukurydzą, i duś razem przez kilka minut.

Krok 3

Rozmieszaj Fix Chili Con Carne Knorr w 300 mililitrach zimnej wody, po czym wlej do mięsa. Gotuj jeszcze przez 10 minut. Podawaj danie z ryżem.

19

Opinie o przepisie

  • Damian Karczmarczyk

    Damian Karczmarczyk , 27.09.2019

    Szybko i smacznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adrian Król

    Adrian Król , 18.09.2017

    Świetna potrawa i bardzo smaczna ja trochę dodałem fasoli czerwonej i fasola szparagowa dodatkowo i danie wyśmienite :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Essi

    Essi , 29.06.2017

    Pycha.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Chmiele

    Magda Chmiele , 06.04.2017

    Niestety wygląd tego dania nie idzie w parze ze smakiem. Z przykrością muszę stwierdzić, że więcej tego dania na pewno nie zrobię.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eryk Przepisy

    Eryk Przepisy , 15.12.2016

    Super i szybkie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 26.11.2016

    Wygląda apetycznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Nowak

    Andrzej Nowak , 01.11.2016

    Ale ryżyk coś tam pod rajcuje w kubkach smakowych !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Nowak

    Andrzej Nowak , 30.10.2016

    Z kurczakiem szybkie danie w -15 minut - w tym czasie prawie ryż gotowy , lub makaron

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Klaudia Zielińska

    Klaudia Zielińska , 30.10.2016

    W sumie można dodać to co się ma w lodówce XD

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dagmara Gorczyńska

    Dagmara Gorczyńska , 30.10.2016

    Ja to robię z kurczakiem, o niebo lepsze <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daria Wrońska

    Daria Wrońska , 30.10.2016

    Ten schabik z ziemniaczkami a nie z ryzykiem.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Żmuda

    Justyna Żmuda , 13.10.2016

    Niebo w gębie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Kulik

    Marcin Kulik , 24.03.2016

    Lubię to

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Piasecka-Obi

    Aleksandra Piasecka-Obi , 20.01.2016

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mateusz Murawski

    Mateusz Murawski , 28.05.2015

    bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Angelika Ratynska

    Angelika Ratynska , 12.05.2015

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Orzeł

    Małgorzata Orzeł , 10.05.2015

    Jest błąd ... W składńikach podano Chili con carne a w kroku 3 pisze o fix do kurczaka knorra :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daria Gontarek

    Daria Gontarek , 09.05.2015

    pychaaa!

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Schab po meksykańskuSchab po meksykańsku

Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.