Schab po meksykańsku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

121

3087 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2392 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3530 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 gramów

5 dekagramów

1 łyżka

300 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

150 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w paski i podsmaż na rozgrzanej patelni.

Krok 2

Paprykę oraz cukinię pokrój w paski, a czosnek rozetrzyj. Następnie dodaj je do mięsa, wraz z kukurydzą, i duś razem przez kilka minut.

Krok 3

Rozmieszaj Fix Chili Con Carne Knorr w 300 mililitrach zimnej wody, po czym wlej do mięsa. Gotuj jeszcze przez 10 minut. Podawaj danie z ryżem.

19

Opinie o przepisie

  • Damian Karczmarczyk

    Damian Karczmarczyk

    Szybko i smacznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adrian Król

    Adrian Król

    Świetna potrawa i bardzo smaczna ja trochę dodałem fasoli czerwonej i fasola szparagowa dodatkowo i danie wyśmienite :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Essi

    Essi

    Pycha.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Chmiele

    Magda Chmiele

    Niestety wygląd tego dania nie idzie w parze ze smakiem. Z przykrością muszę stwierdzić, że więcej tego dania na pewno nie zrobię.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eryk Przepisy

    Eryk Przepisy

    Super i szybkie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska

    Wygląda apetycznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Nowak

    Andrzej Nowak

    Ale ryżyk coś tam pod rajcuje w kubkach smakowych !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Nowak

    Andrzej Nowak

    Z kurczakiem szybkie danie w -15 minut - w tym czasie prawie ryż gotowy , lub makaron

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Klaudia Zielińska

    Klaudia Zielińska

    W sumie można dodać to co się ma w lodówce XD

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dagmara Gorczyńska

    Dagmara Gorczyńska

    Ja to robię z kurczakiem, o niebo lepsze <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daria Wrońska

    Daria Wrońska

    Ten schabik z ziemniaczkami a nie z ryzykiem.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Żmuda

    Justyna Żmuda

    Niebo w gębie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Kulik

    Marcin Kulik

    Lubię to

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Piasecka-Obi

    Aleksandra Piasecka-Obi

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mateusz Murawski

    Mateusz Murawski

    bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Angelika Ratynska

    Angelika Ratynska

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Orzeł

    Małgorzata Orzeł

    Jest błąd ... W składńikach podano Chili con carne a w kroku 3 pisze o fix do kurczaka knorra :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daria Gontarek

    Daria Gontarek

    pychaaa!

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Schab po meksykańskuSchab po meksykańsku

Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.