Schab po meksykańsku

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

121

3254 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2392 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3530 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

100 gramów

5 dekagramów

1 łyżka

1 sztuka

200 gramów

1 łyżka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w paski i podsmaż na rozgrzanej patelni.

Krok 2

Paprykę oraz cukinię pokrój w paski, a czosnek rozetrzyj. Następnie dodaj je do mięsa, wraz z kukurydzą, i duś razem przez kilka minut.

Krok 3

Rozmieszaj Fix Chili Con Carne Knorr w 300 mililitrach zimnej wody, po czym wlej do mięsa. Gotuj jeszcze przez 10 minut. Podawaj danie z ryżem.

19

Opinie o przepisie

  • Damian Karczmarczyk

    Damian Karczmarczyk, 27.09.2019

    Szybko i smacznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adrian Król

    Adrian Król, 18.09.2017

    Świetna potrawa i bardzo smaczna ja trochę dodałem fasoli czerwonej i fasola szparagowa dodatkowo i danie wyśmienite :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Essi

    Essi , 29.06.2017

    Pycha.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Chmiele

    Magda Chmiele, 06.04.2017

    Niestety wygląd tego dania nie idzie w parze ze smakiem. Z przykrością muszę stwierdzić, że więcej tego dania na pewno nie zrobię.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eryk Przepisy

    Eryk Przepisy, 15.12.2016

    Super i szybkie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska, 26.11.2016

    Wygląda apetycznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Nowak

    Andrzej Nowak, 01.11.2016

    Ale ryżyk coś tam pod rajcuje w kubkach smakowych !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Nowak

    Andrzej Nowak, 30.10.2016

    Z kurczakiem szybkie danie w -15 minut - w tym czasie prawie ryż gotowy , lub makaron

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Klaudia Zielińska

    Klaudia Zielińska, 30.10.2016

    W sumie można dodać to co się ma w lodówce XD

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dagmara Gorczyńska

    Dagmara Gorczyńska, 30.10.2016

    Ja to robię z kurczakiem, o niebo lepsze <3

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daria Wrońska

    Daria Wrońska, 30.10.2016

    Ten schabik z ziemniaczkami a nie z ryzykiem.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Żmuda

    Justyna Żmuda, 13.10.2016

    Niebo w gębie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Kulik

    Marcin Kulik, 24.03.2016

    Lubię to

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Piasecka-Obi

    Aleksandra Piasecka-Obi, 20.01.2016

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mateusz Murawski

    Mateusz Murawski, 28.05.2015

    bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Angelika Ratynska

    Angelika Ratynska, 12.05.2015

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Orzeł

    Małgorzata Orzeł, 10.05.2015

    Jest błąd ... W składńikach podano Chili con carne a w kroku 3 pisze o fix do kurczaka knorra :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daria Gontarek

    Daria Gontarek, 09.05.2015

    pychaaa!

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Schab po meksykańskuSchab po meksykańsku

Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.