
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
100 gramów
50 gramów
1 łyżka
1 sztuka
200 gramów
1 łyżka
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w paski i podsmaż na rozgrzanej patelni.
Krok 2
Paprykę oraz cukinię pokrój w paski, a czosnek rozetrzyj. Następnie dodaj je do mięsa, wraz z kukurydzą, i duś razem przez kilka minut.
Krok 3
Rozmieszaj Fix Chili Con Carne Knorr w 300 mililitrach zimnej wody, po czym wlej do mięsa. Gotuj jeszcze przez 10 minut. Podawaj danie z ryżem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Chili con carne Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Schab po meksykańsku
Kotlet schabowy – czy jest inne mięsne danie, które tak mocno kojarzy się nam z kuchnią polską? Jednak nawet ulubione dania mogą się szybko znudzić. Co możesz zrobić w takiej sytuacji? Na przykład przygotować kotlety schabowe po meksykańsku. Oprócz mięsa w naszym przepisie znalazło się miejsce także dla ryżu i świeżych warzyw.
Dla kogo?
Schabowe po meksykańsku to prosty przepis, który spodoba się miłośnikom meksykańskich dań i nie tylko. Lubisz mieszać elementy kuchni świata z rodzimymi potrawami? Już sama nazwa – kotlety schabowe po meksykańsku – brzmi jak coś, co może ci posmakować!
Na jaką okazję?
Podaj schab w sosie meksykańskim na spotkaniu ze znajomymi lubiącymi podróże – taka fuzja smaków z różnych stron świata może posmakować im na tyle, że poproszą cię o przepis! Tym daniem możesz też poczęstować na obiedzie swoich rodziców. Serwując im schab po meksykańsku pokażesz, że klasyka polskiej kuchni jest ci dobrze znana i śmiało z nią eksperymentujesz.
Czy wiesz, że?
Ryż basmati, który proponujemy w przepisie na schab w sosie meksykańskim, występuje w dwóch rodzajach: białym i brązowym. Oba znakomicie skomponują się z daniem. Wypróbuj również inne gatunki ryżu – ze schabem po meksykańsku doskonale smakuje zarówno ryż jaśminowy, jak i biały, często spotykany na polskich stołach.
Dla urozmaicenia:
Oprócz kukurydzy i żółtej papryki do schabowych po meksykańsku możesz dodać inne warzywa, które podkreślą charakter potrawy. Proponujemy czerwoną lub szparagową fasolę.