
Składniki
1 kilogram
null
null
1 łyżka
2 łyżki
null
1 łyżka
3 łyżki
3 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj schab, a następnie pokrój go na cienkie plastry. Lekko rozbij tłuczkiem.
Krok 2
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki marynaty.
Krok 3
Włóż do niej kotlety, po czym odstaw je do lodówki na kilka godzin.
Krok 4
Piecz około 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej