Schab w aromatycznej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab w aromatycznej marynacie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

null

1 łyżka

2 łyżki

null

1 łyżka

3 łyżki

3 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj schab, a następnie pokrój go na cienkie plastry. Lekko rozbij tłuczkiem.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki marynaty.

Krok 3

Włóż do niej kotlety, po czym odstaw je do lodówki na kilka godzin.

Krok 4

Piecz około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab w aromatycznej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab w aromatycznej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab w aromatycznej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab w aromatycznej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab w aromatycznej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab w aromatycznej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab w aromatycznej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab w aromatycznej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej