Schab w aromatycznej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab w aromatycznej marynacie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

null

1 łyżka

2 łyżki

null

1 łyżka

3 łyżki

3 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj schab, a następnie pokrój go na cienkie plastry. Lekko rozbij tłuczkiem.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki marynaty.

Krok 3

Włóż do niej kotlety, po czym odstaw je do lodówki na kilka godzin.

Krok 4

Piecz około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab w aromatycznej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab w aromatycznej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab w aromatycznej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab w aromatycznej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab w aromatycznej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab w aromatycznej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab w aromatycznej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab w aromatycznej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kwaśnica
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej