Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

1 kilogram

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj schab i natrzyj go Fixem Soczysty Kurczak w czosnku i ziołach Knorr.

Krok 2

Mięso umieść w torebce do pieczenia, zamknij dołączonym klipsem. Torebkę nakłuj w kilku miejscach. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. i piecz godzinę.

Krok 3

Po ty czasie rozetnij torebkę i obłóż mięso oskrobanymi i umytymi młodymi ziemniakami.

Krok 4

Przed samym zakończeniem pieczenia mięso polej kilkoma łyżkami osłodzonej wody. Dzięki temu skórka schabu uzyska ładny kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej