Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 łyżeczka

1 kilogram

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj schab i natrzyj go Fixem Soczysty Kurczak w czosnku i ziołach Knorr.

Krok 2

Mięso umieść w torebce do pieczenia, zamknij dołączonym klipsem. Torebkę nakłuj w kilku miejscach. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. i piecz godzinę.

Krok 3

Po ty czasie rozetnij torebkę i obłóż mięso oskrobanymi i umytymi młodymi ziemniakami.

Krok 4

Przed samym zakończeniem pieczenia mięso polej kilkoma łyżkami osłodzonej wody. Dzięki temu skórka schabu uzyska ładny kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej