Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

1 kilogram

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj schab i natrzyj go Fixem Soczysty Kurczak w czosnku i ziołach Knorr.

Krok 2

Mięso umieść w torebce do pieczenia, zamknij dołączonym klipsem. Torebkę nakłuj w kilku miejscach. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. i piecz godzinę.

Krok 3

Po ty czasie rozetnij torebkę i obłóż mięso oskrobanymi i umytymi młodymi ziemniakami.

Krok 4

Przed samym zakończeniem pieczenia mięso polej kilkoma łyżkami osłodzonej wody. Dzięki temu skórka schabu uzyska ładny kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab bez kości pieczony z młodymi ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej