Składniki
1 kilogram
50 gramów
1 łyżka
50 mililitrów
20 sztuk
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowujemy marynatę: mieszamy 3 łyżeczki Przyprawy wieprzowiny Knorr oraz 1 łyżkę majeranku z 50 ml oleju. Nacieramy marynatą mięso i wstawiamy na noc do lodówki.
Krok 2
Gdy mięso przesiąknie marynatą rozcinamy jego wierzch wzdłuż na głębokość ok. 4 cm. Zagłębienie wypełniamy żurawiną i zasklepiamy wykałaczkami.
Krok 3
Przekładamy schab do rękawa do pieczenia. Pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 160 stopni.
Krok 4
Podajemy na gorąco lub schłodzone jako wędlinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej