PRZEPISY.PL
Schab pieczony z żurawiną - autor: Anna Włodarczyk

Schab pieczony z żurawiną

  • 90
  • 8
  • Średnie
  • 0
8
osób dodało do Mniamlisty
8
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • schab wieprzowy bekonowy1 kg
  • żurawina suszona50 g
  • majeranek1 łyżka
  • olej roślinny50 ml
  • wykałaczki20 szt
  • Krok 1

    Przygotowujemy marynatę: mieszamy 3 łyżeczki Marynaty do mięs Knorr oraz 1 łyżkę majeranku z 50 ml oleju. Nacieramy marynatą mięso i wstawiamy na noc do lodówki.
  • Krok 2

    Gdy mięso przesiąknie marynatą rozcinamy jego wierzch wzdłuż na głębokość ok. 4 cm. Zagłębienie wypełniamy żurawiną i zasklepiamy wykałaczkami.
  • Krok 3

    Przekładamy schab do rękawa do pieczenia. Pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 160 stopni.
  • Krok 4

    Podajemy na gorąco lub schłodzone jako wędlinę.

Więcej przepisów z tym produktem

Naturalna Przyprawa do mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

158
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
58
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
162
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
20
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe