Schab pieczony z żurawiną

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

2

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

50 gramów

1 łyżka

50 mililitrów

20 sztuk

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy marynatę: mieszamy 3 łyżeczki Przyprawy wieprzowiny Knorr oraz 1 łyżkę majeranku z 50 ml oleju. Nacieramy marynatą mięso i wstawiamy na noc do lodówki.

Krok 2

Gdy mięso przesiąknie marynatą rozcinamy jego wierzch wzdłuż na głębokość ok. 4 cm. Zagłębienie wypełniamy żurawiną i zasklepiamy wykałaczkami.

Krok 3

Przekładamy schab do rękawa do pieczenia. Pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 160 stopni.

Krok 4

Podajemy na gorąco lub schłodzone jako wędlinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab pieczony z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab pieczony z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab pieczony z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab pieczony z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab pieczony z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab pieczony z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab pieczony z żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej