Schab pieczony w majeranku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab pieczony w majeranku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

83

heart
248 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1227 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1219 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z musztardą, majerankiem i olejem.

Schab pieczony w majeranku  - Krok 1

Krok 2

Schab oczyść i posmaruj marynatą.

Schab pieczony w majeranku  - Krok 2

Krok 3

Umieść mięso w woreczku do pieczenia. Zamknij szczelnie woreczek.

Schab pieczony w majeranku  - Krok 3

Krok 4

Zamknij szczelnie woreczek. Wstaw mięso do piekarnika rozgrzanego do 180 °C i piecz przez 40 minut. Schab możesz podawać jako pieczeń na obiad, jak również na zimno jako przekąskę. Aby mięso miało jeszcze lepszy smak, możesz je po zamarynowaniu odstawić na co najmniej 2 godziny.

Schab pieczony w majeranku  - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Jadwiga Owczarczak

    Jadwiga Owczarczak , 13.03.2016

    Prosze o przepid

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Urbanski

    Krzysztof Urbanski , 13.03.2016

    Nafaszeruj czosnkiem i boczkiem to dopiero niebo w gębie ♨

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylvia Zagórska

    Sylvia Zagórska , 13.03.2016

    Zjadła bym

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab pieczony w majeranku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab pieczony w majeranku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab pieczony w majeranku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab pieczony w majeranku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab pieczony w majeranku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab pieczony w majeranku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab pieczony w majeranku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab pieczony w majeranku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Schab pieczony w majeranku Schab pieczony w majeranku

Szukasz inspiracji na klasyczny polski obiad, który nie będzie zbyt pracochłonny? Soczysty schab pieczony w majeranku to propozycja dla Ciebie. Na początek przygotuj marynatę z musztardy, oleju rzepakowego i majeranku. Mieszaj składniki do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Umyty wcześniej schab obtocz w przyrządzonej marynacie i natrzyj nią dokładnie mięso, a następnie odstaw całość na dwie godziny do lodówki, aby smaki mogły się połączyć. Umieszczone w specjalnej torebce do pieczenia mięso wstaw do rozgrzanego piekarnika. Po kilkudziesięciu minutach będzie soczyste, kruche i aromatyczne. Jeśli jednak przygotowujesz większy kawałek, odpowiednio wydłuż czas pieczenia. Gotowy schab podawaj z pieczonymi ziemniakami i ulubioną surówką. Na koniec udekoruj potrawę gałązką świeżego rozmarynu. Serwuj na ciepło jako danie główne lub na zimno, pokrojone w cienkie plastry, na przykład jako dodatek do kanapek. Zainspiruj się tym przepisem na wyborny schab pieczony w majeranku. Życzymy smacznego!