
Składniki
500 gramów
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z musztardą, majerankiem i olejem.

Krok 2
Schab oczyść i posmaruj marynatą.

Krok 3
Umieść mięso w woreczku do pieczenia. Zamknij szczelnie woreczek.

Krok 4
Zamknij szczelnie woreczek. Wstaw mięso do piekarnika rozgrzanego do 180 °C i piecz przez 40 minut. Schab możesz podawać jako pieczeń na obiad, jak również na zimno jako przekąskę. Aby mięso miało jeszcze lepszy smak, możesz je po zamarynowaniu odstawić na co najmniej 2 godziny.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Schab pieczony w majeranku
Szukasz inspiracji na klasyczny polski obiad, który nie będzie zbyt pracochłonny? Soczysty schab pieczony w majeranku to propozycja dla Ciebie. Na początek przygotuj marynatę z musztardy, oleju rzepakowego i majeranku. Mieszaj składniki do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Umyty wcześniej schab obtocz w przyrządzonej marynacie i natrzyj nią dokładnie mięso, a następnie odstaw całość na dwie godziny do lodówki, aby smaki mogły się połączyć. Umieszczone w specjalnej torebce do pieczenia mięso wstaw do rozgrzanego piekarnika. Po kilkudziesięciu minutach będzie soczyste, kruche i aromatyczne. Jeśli jednak przygotowujesz większy kawałek, odpowiednio wydłuż czas pieczenia. Gotowy schab podawaj z pieczonymi ziemniakami i ulubioną surówką. Na koniec udekoruj potrawę gałązką świeżego rozmarynu. Serwuj na ciepło jako danie główne lub na zimno, pokrojone w cienkie plastry, na przykład jako dodatek do kanapek. Zainspiruj się tym przepisem na wyborny schab pieczony w majeranku. Życzymy smacznego!