Schab pieczony w majeranku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab pieczony w majeranku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

71

196 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1070 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1042 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z musztardą, majerankiem i olejem.

Schab pieczony w majeranku  - Krok 1

Krok 2

Schab oczyść i posmaruj marynatą.

Schab pieczony w majeranku  - Krok 2

Krok 3

Umieść mięso w woreczku dołączonym do opakowania Przyprawę do karkówki Knorr.

Schab pieczony w majeranku  - Krok 3

Krok 4

Zamknij szczelnie woreczek. Wstaw mięso do piekarnika rozgrzanego do 180 °C i piecz przez 40 minut. Schab możesz podawać jako pieczeń na obiad, jak również na zimno jako przekąskę. Aby mięso miało jeszcze lepszy smak, możesz je po zamarynowaniu odstawić na co najmniej 2 godziny.

Schab pieczony w majeranku  - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Jadwiga Owczarczak

    Jadwiga Owczarczak , 13.03.2016

    Prosze o przepid

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Urbanski

    Krzysztof Urbanski , 13.03.2016

    Nafaszeruj czosnkiem i boczkiem to dopiero niebo w gębie ♨

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylvia Zagórska

    Sylvia Zagórska , 13.03.2016

    Zjadła bym

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab pieczony w majeranku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab pieczony w majeranku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab pieczony w majeranku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab pieczony w majeranku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab pieczony w majeranku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab pieczony w majeranku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab pieczony w majeranku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab pieczony w majeranku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Schab pieczony w majeranku Schab pieczony w majeranku

Szukasz inspiracji na klasyczny polski obiad, który nie będzie zbyt pracochłonny? Soczysty schab pieczony w majeranku to propozycja dla Ciebie. Na początek przygotuj marynatę z musztardy, oleju rzepakowego i majeranku. Mieszaj składniki do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Umyty wcześniej schab obtocz w przyrządzonej marynacie i natrzyj nią dokładnie mięso, a następnie odstaw całość na dwie godziny do lodówki, aby smaki mogły się połączyć. Umieszczone w specjalnej torebce do pieczenia mięso wstaw do rozgrzanego piekarnika. Po kilkudziesięciu minutach będzie soczyste, kruche i aromatyczne. Jeśli jednak przygotowujesz większy kawałek, odpowiednio wydłuż czas pieczenia. Gotowy schab podawaj z pieczonymi ziemniakami i ulubioną surówką. Na koniec udekoruj potrawę gałązką świeżego rozmarynu. Serwuj na ciepło jako danie główne lub na zimno, pokrojone w cienkie plastry, na przykład jako dodatek do kanapek. Zainspiruj się tym przepisem na wyborny schab pieczony w majeranku. Życzymy smacznego!