Pieczony schab z majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony schab z majonezem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 łyżki

300 gramów

300 gramów

7 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj schab pokrój na plastry po około 1cm-1,5cm. Plastry oprósz Marynatą do mięs Knorr, a następnie poukładaj na wysmarowanej tłuszczem brytfance.

Krok 2

Pieczarki oczyść i pokrój. Ułóż pomiędzy schabem, tak by cała brytfanka była zapełniona.

Krok 3

Całość posyp startym serem.

Krok 4

Na każdy kawałek mięsa połóż łyżeczkę majonezu. Całość zapiekaj 60 minut w 200 stopniach. Danie podawaj, gdy schab jest miękki, a majonez będzie miał złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony schab z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony schab z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony schab z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony schab z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony schab z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony schab z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony schab z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony schab z majonezem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej