
Składniki
1 kilogram
3 łyżki
300 gramów
300 gramów
7 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj schab pokrój na plastry po około 1cm-1,5cm. Plastry oprósz Marynatą do mięs Knorr, a następnie poukładaj na wysmarowanej tłuszczem brytfance.
Krok 2
Pieczarki oczyść i pokrój. Ułóż pomiędzy schabem, tak by cała brytfanka była zapełniona.
Krok 3
Całość posyp startym serem.
Krok 4
Na każdy kawałek mięsa połóż łyżeczkę majonezu. Całość zapiekaj 60 minut w 200 stopniach. Danie podawaj, gdy schab jest miękki, a majonez będzie miał złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































