Pieczony schab z majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony schab z majonezem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 łyżki

300 gramów

300 gramów

7 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj schab pokrój na plastry po około 1cm-1,5cm. Plastry oprósz Marynatą do mięs Knorr, a następnie poukładaj na wysmarowanej tłuszczem brytfance.

Krok 2

Pieczarki oczyść i pokrój. Ułóż pomiędzy schabem, tak by cała brytfanka była zapełniona.

Krok 3

Całość posyp startym serem.

Krok 4

Na każdy kawałek mięsa połóż łyżeczkę majonezu. Całość zapiekaj 60 minut w 200 stopniach. Danie podawaj, gdy schab jest miękki, a majonez będzie miał złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony schab z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony schab z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony schab z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony schab z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony schab z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony schab z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony schab z majonezem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony schab z majonezem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej