
Składniki
1 kilogram
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab umyj, osusz ściereczką i natrzyj pokruszoną kostką czosnkową.
Krok 2
Na patelnię wlej 2 łyżki oliwy, rozgrzej i obsmaż schab na średnim ogniu, krótko, z każdej strony.
Krok 3
Na dno naczynia żaroodpornego wlej pozostałą oliwę, włóż schab, polej oliwą z patelni. Naczynie przykryj szczelnie folią aluminiową. Piecz w 200 stopniach przez 60 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej