Schab pieczony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schab pieczony

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab umyj, osusz ściereczką i natrzyj pokruszoną kostką czosnkową.

Krok 2

Na patelnię wlej 2 łyżki oliwy, rozgrzej i obsmaż schab na średnim ogniu, krótko, z każdej strony.

Krok 3

Na dno naczynia żaroodpornego wlej pozostałą oliwę, włóż schab, polej oliwą z patelni. Naczynie przykryj szczelnie folią aluminiową. Piecz w 200 stopniach przez 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schab pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schab pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schab pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schab pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schab pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schab pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schab pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schab pieczony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej