Kieszonki schabowe z papryką i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kieszonki schabowe z papryką i boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

329 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

94 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

4 plastry

1 sztuka

250 mililitrów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój schab na centymetrowej grubości plastry.

Krok 2

Zrób w każdym z nich głębokie nacięcie z boku, tworząc kieszonkę.

Krok 3

Paprykę pokrój w paski i włóż do każdej z kieszonek. Owiń plastrem boczku.

Krok 4

Wymieszaj Sos myśliwski Knorr z 250 mililitrami wody i śmietaną.

Krok 5

Ułóż kieszonki w naczyniu żaroodpornym i zalej przygotowanym sosem.

Krok 6

Piecz pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 20-30 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz podawać z kaszą gryczaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki schabowe z papryką i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki schabowe z papryką i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki schabowe z papryką i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki schabowe z papryką i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki schabowe z papryką i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki schabowe z papryką i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki schabowe z papryką i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kieszonki schabowe z papryką i boczkiemKieszonki schabowe z papryką i boczkiem

Jeśli szukasz prostego sposobu na urozmaicenie popularnego schabu, przyrządź go z papryką i boczkiem. Mięso zyska intensywny wędzony smak, a polane sosem myśliwskim będzie smacznym punktem Twojego menu podczas przyjęcia lub uroczystego obiadu. Wystarczy, że do naciętych plastrów mięsa włożysz pokrojoną w słupki czerwoną paprykę, a następnie zawiniesz całość w plastry boczku i zapieczesz z dodatkiem wcześniej przygotowanego sosu. Jeśli chcesz wzbogacić danie, dołącz do papryki również pokrojoną w piórka cebulę lub plastry ogórka kiszonego. Do sosu warto dodać ulubione przyprawy, np. majeranek, oregano lub tymianek. Gotowe kieszonki schabowe z papryką i boczkiem będą świetnie komponować się z kaszą, ziemniaczanym purée oraz kluskami śląskimi. Popularnym dodatkiem do tak przygotowanego mięsa są też świeże warzywa, jak również te serwowane na ciepło – dobrze smakować będzie np. mieszanka z marchewki, kalafiora i zielonej fasolki albo duszona cukinia. Zobacz, jak łatwo możesz stworzyć smaczne i efektowne danie. Skorzystaj z tego przepisu!