Kieszonki schabowe z papryką i boczkiem
łatwe
165 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
4 plastry
1 sztuka
250 mililitrów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój schab na centymetrowej grubości plastry.
Krok 2
Zrób w każdym z nich głębokie nacięcie z boku, tworząc kieszonkę.
Krok 3
Paprykę pokrój w paski i włóż do każdej z kieszonek. Owiń plastrem boczku.
Krok 4
Wymieszaj Sos myśliwski Knorr z 250 mililitrami wody i śmietaną.
Krok 5
Ułóż kieszonki w naczyniu żaroodpornym i zalej przygotowanym sosem.
Krok 6
Piecz pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez około 20-30 minut.

Dobra rada:
Możesz podawać z kaszą gryczaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kieszonki schabowe z papryką i boczkiem
Jeśli szukasz prostego sposobu na urozmaicenie popularnego schabu, przyrządź go z papryką i boczkiem. Mięso zyska intensywny wędzony smak, a polane sosem myśliwskim będzie smacznym punktem Twojego menu podczas przyjęcia lub uroczystego obiadu. Wystarczy, że do naciętych plastrów mięsa włożysz pokrojoną w słupki czerwoną paprykę, a następnie zawiniesz całość w plastry boczku i zapieczesz z dodatkiem wcześniej przygotowanego sosu. Jeśli chcesz wzbogacić danie, dołącz do papryki również pokrojoną w piórka cebulę lub plastry ogórka kiszonego. Do sosu warto dodać ulubione przyprawy, np. majeranek, oregano lub tymianek. Gotowe kieszonki schabowe z papryką i boczkiem będą świetnie komponować się z kaszą, ziemniaczanym purée oraz kluskami śląskimi. Popularnym dodatkiem do tak przygotowanego mięsa są też świeże warzywa, jak również te serwowane na ciepło – dobrze smakować będzie np. mieszanka z marchewki, kalafiora i zielonej fasolki albo duszona cukinia. Zobacz, jak łatwo możesz stworzyć smaczne i efektowne danie. Skorzystaj z tego przepisu!