Kieszonki z kurczaka z kolorową papryką
średnie
65 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
50 gramów
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zrób w każdym filecie głębokie nacięcie z boku z jednej strony, tworząc kieszonkę.
Krok 2
Pokrój oczyszczone papryki w paski o grubości ok. 1 centymetra. Włóż paski papryki do każdej z kieszonek i owiń całość plastrem boczku.
Krok 3
Rozmieszaj dokładnie Fix Knorr z 250 ml zimnej wody i śmietanką, następnie zagotuj.
Krok 4
Ułóż gotowe kieszonki w żaroodpornym naczyniu i zalej całość przygotowanym sosem Fix Knorr. Zapiekaj pod przykryciem w temperaturze 180°C przez około 30 minut.

Dobra rada:
Możesz podawać z frytkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej