Kieszonki z kurczaka z kolorową papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki z kurczaka z kolorową papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
175 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrób w każdym filecie głębokie nacięcie z boku z jednej strony, tworząc kieszonkę.

Krok 2

Pokrój oczyszczone papryki w paski o grubości ok. 1 centymetra. Włóż paski papryki do każdej z kieszonek i owiń całość plastrem boczku.

Krok 3

Rozmieszaj dokładnie Fix Knorr z 250 ml zimnej wody i śmietanką, następnie zagotuj.

Krok 4

Ułóż gotowe kieszonki w żaroodpornym naczyniu i zalej całość przygotowanym sosem Fix Knorr. Zapiekaj pod przykryciem w temperaturze 180°C przez około 30 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz podawać z frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej