Kieszonki z kurczaka z kolorową papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kieszonki z kurczaka z kolorową papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

175 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zrób w każdym filecie głębokie nacięcie z boku z jednej strony, tworząc kieszonkę.

Krok 2

Pokrój oczyszczone papryki w paski o grubości ok. 1 centymetra. Włóż paski papryki do każdej z kieszonek i owiń całość plastrem boczku.

Krok 3

Rozmieszaj dokładnie Fix Knorr z 250 ml zimnej wody i śmietanką, następnie zagotuj.

Krok 4

Ułóż gotowe kieszonki w żaroodpornym naczyniu i zalej całość przygotowanym sosem Fix Knorr. Zapiekaj pod przykryciem w temperaturze 180°C przez około 30 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz podawać z frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki z kurczaka z kolorową papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej