Szybki ryż z fasolką z patelni
NOWY PRZEPIS
łatwe
83 osoby zapisały

Składniki
250 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
200 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj z 300ml wody.
Krok 2
Cebulkę pokrój w kostkę i podsmaż na dużej patelni. Dodaj ugotowany ryż i smaż jeszcze 2-3 minuty.
Krok 3
Wlej sos Knorr, dodaj fasolkę i gotuj na małym ogniu przez kilka minut aż ryż zrobi się kremowy. Zetrzyj na wierzch parmezan.

Dobra rada:
Dodaj świeże zioła jak np. natka pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Lasagne Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybki ryż z fasolką z patelni
Duża ilość codziennych obowiązków sprawia, że nawet najwytrwalsi amatorzy gotowania nie zawsze mogą pozwolić sobie na długie przebywanie w kuchni i testowanie nowych receptur. Nie chcesz polegać wyłącznie na gotowych daniach? W takim razie uwzględnij w swoim kuchennym notesie sprytne przepisy na błyskawiczne posiłki. Szybki ryż z fasolką z patelni zasługuje na pierwszą stronę!
Dla kogo?
Dopiero zaczynasz naukę gotowania i na razie wolisz unikać złożonych przepisów. Całkiem słusznie! Dzięki prostemu w przyrządzeniu daniu jakim jest ryż z fasolką szparagową na patelni nabierzesz ochoty na kolejne wyzwania.
Na jaką okazję?
Od kilku dni nie masz czasu zrobić zakupów, a wejście do kuchni kończy się kanapkami z pieczywa, które nie jest już pierwszej świeżości? Nasz przepis na ryż z fasolką szparagową z patelni uwzględnia produkty, które zawsze warto mieć w kuchennych zapasach: mrożoną fasolkę i ryż o długim okresie przydatności do spożycia.
Czy wiesz, że?
Smukłe ziarna ryżu basmati charakteryzują się śnieżnobiałą barwą. Sprawdzają się zarówno w daniach wytrawnych, jak i w deserach.
Dla urozmaicenia:
Szybki ryż z fasolką z patelni będzie jeszcze bardziej kolorową potrawą, gdy zdecydujesz się na użycie żółtej i zielonej fasolki.