Szybki ryż z fasolką z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybki ryż z fasolką z patelni

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
37 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

200 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj z 300ml wody.

Krok 2

Cebulkę pokrój w kostkę i podsmaż na dużej patelni. Dodaj ugotowany ryż i smaż jeszcze 2-3 minuty.

Krok 3

Wlej sos Knorr, dodaj fasolkę i gotuj na małym ogniu przez kilka minut aż ryż zrobi się kremowy. Zetrzyj na wierzch parmezan.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dodaj świeże zioła jak np. natka pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki ryż z fasolką z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki ryż z fasolką z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki ryż z fasolką z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki ryż z fasolką z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki ryż z fasolką z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki ryż z fasolką z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki ryż z fasolką z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki ryż z fasolką z patelni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybki ryż z fasolką z patelniSzybki ryż z fasolką z patelni

Duża ilość codziennych obowiązków sprawia, że nawet najwytrwalsi amatorzy gotowania nie zawsze mogą pozwolić sobie na długie przebywanie w kuchni i testowanie nowych receptur. Nie chcesz polegać wyłącznie na gotowych daniach? W takim razie uwzględnij w swoim kuchennym notesie sprytne przepisy na błyskawiczne posiłki. Szybki ryż z fasolką z patelni zasługuje na pierwszą stronę!

Dla kogo?

Dopiero zaczynasz naukę gotowania i na razie wolisz unikać złożonych przepisów. Całkiem słusznie! Dzięki prostemu w przyrządzeniu daniu jakim jest ryż z fasolką szparagową na patelni nabierzesz ochoty na kolejne wyzwania.

Na jaką okazję?

Od kilku dni nie masz czasu zrobić zakupów, a wejście do kuchni kończy się kanapkami z pieczywa, które nie jest już pierwszej świeżości? Nasz przepis na ryż z fasolką szparagową z patelni uwzględnia produkty, które zawsze warto mieć w kuchennych zapasach: mrożoną fasolkę i ryż o długim okresie przydatności do spożycia.

Czy wiesz, że?

Smukłe ziarna ryżu basmati charakteryzują się śnieżnobiałą barwą. Sprawdzają się zarówno w daniach wytrawnych, jak i w deserach.

Dla urozmaicenia:

Szybki ryż z fasolką z patelni będzie jeszcze bardziej kolorową potrawą, gdy zdecydujesz się na użycie żółtej i zielonej fasolki.