
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
2 sztuki
1 opakowanie
1 łyżeczka
3 łyżki
3 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie umyj i osusz. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 2
Dodaj Fix Knorr, olej i szafran. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i miąższ pokrój w duże trójkąty. Ziemniaki dokładnie umyj i przekrój na pół. Podobnie cebulki.

Krok 4
Warzywa oraz oliwki dodaj do mięsa i zakryj naczynie. Piecz około 1 godziny. 15 minut przed zakończeniem pieczenia otwórz naczynie i kontynuuj pieczenie, aby mięso i warzywa zrobiły się lekko chrupiące.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak po hiszpańsku
Soczysty, pachnący ziołami kurczak po hiszpańsku zadowoli nawet największych smakoszy. W towarzystwie czerwonej papryki, czarnych oliwek oraz szafranu wygląda i smakuje wyśmienicie. Hiszpanie lubią jeść dużo, smacznie i najlepiej w dobrym towarzystwie. Weź z nich przykład i zaproś swoich bliskich na kulinarną ucztę z soczystym kurczakiem po hiszpańsku w roli głównej. Przyrządzenie tego dania nie wymaga wbrew pozorom szczególnych umiejętności kulinarnych. Wystarczy doprawić pałki kurczaka kompozycją aromatycznych ziół i przypraw, między innymi lekko korzennym szafranem, a następnie połączyć z cebulką, papryką i oliwkami. Aby kurczak był soczysty i kruchy, piecz go w specjalnie przeznaczonym do tego woreczku. Gdy będzie gotowy, posyp go posiekaną kolendrą lub natką pietruszki i podawaj na stół.