Kurczak po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po hiszpańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

250 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

168 osób wydrukowało

Pobierz pdf

328 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

3 łyżki

3 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie umyj i osusz. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego.

Kurczak po hiszpańsku  - Krok 1

Krok 2

Dodaj Fix Knorr, olej i szafran. Całość dokładnie wymieszaj.

Kurczak po hiszpańsku  - Krok 2

Krok 3

Papryki oczyść z gniazd nasiennych i miąższ pokrój w duże trójkąty. Ziemniaki dokładnie umyj i przekrój na pół. Podobnie cebulki.

Kurczak po hiszpańsku  - Krok 3

Krok 4

Warzywa oraz oliwki dodaj do mięsa i zakryj naczynie. Piecz około 1 godziny. 15 minut przed zakończeniem pieczenia otwórz naczynie i kontynuuj pieczenie, aby mięso i warzywa zrobiły się lekko chrupiące.

Kurczak po hiszpańsku  - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Michał Janocha

    Michał Janocha , 17.11.2018

    Zrobiłem, super smakowało wszystkim! Polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po hiszpańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po hiszpańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po hiszpańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po hiszpańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po hiszpańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po hiszpańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po hiszpańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po hiszpańsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak po hiszpańsku Kurczak po hiszpańsku

Soczysty, pachnący ziołami kurczak po hiszpańsku zadowoli nawet największych smakoszy. W towarzystwie czerwonej papryki, czarnych oliwek oraz szafranu wygląda i smakuje wyśmienicie. Hiszpanie lubią jeść dużo, smacznie i najlepiej w dobrym towarzystwie. Weź z nich przykład i zaproś swoich bliskich na kulinarną ucztę z soczystym kurczakiem po hiszpańsku w roli głównej. Przyrządzenie tego dania nie wymaga wbrew pozorom szczególnych umiejętności kulinarnych. Wystarczy doprawić pałki kurczaka kompozycją aromatycznych ziół i przypraw, między innymi lekko korzennym szafranem, a następnie połączyć z cebulką, papryką i oliwkami. Aby kurczak był soczysty i kruchy, piecz go w specjalnie przeznaczonym do tego woreczku. Gdy będzie gotowy, posyp go posiekaną kolendrą lub natką pietruszki i podawaj na stół.