Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
2 sztuki
1 opakowanie
1 łyżeczka
3 łyżki
3 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie umyj i osusz. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 2
Dodaj Fix Knorr, olej i szafran. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Papryki oczyść z gniazd nasiennych i miąższ pokrój w duże trójkąty. Ziemniaki dokładnie umyj i przekrój na pół. Podobnie cebulki.
Krok 4
Warzywa oraz oliwki dodaj do mięsa i zakryj naczynie. Piecz około 1 godziny. 15 minut przed zakończeniem pieczenia otwórz naczynie i kontynuuj pieczenie, aby mięso i warzywa zrobiły się lekko chrupiące.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak po hiszpańsku
Soczysty, pachnący ziołami kurczak po hiszpańsku zadowoli nawet największych smakoszy. W towarzystwie czerwonej papryki, czarnych oliwek oraz szafranu wygląda i smakuje wyśmienicie. Hiszpanie lubią jeść dużo, smacznie i najlepiej w dobrym towarzystwie. Weź z nich przykład i zaproś swoich bliskich na kulinarną ucztę z soczystym kurczakiem po hiszpańsku w roli głównej. Przyrządzenie tego dania nie wymaga wbrew pozorom szczególnych umiejętności kulinarnych. Wystarczy doprawić pałki kurczaka kompozycją aromatycznych ziół i przypraw, między innymi lekko korzennym szafranem, a następnie połączyć z cebulką, papryką i oliwkami. Aby kurczak był soczysty i kruchy, piecz go w specjalnie przeznaczonym do tego woreczku. Gdy będzie gotowy, posyp go posiekaną kolendrą lub natką pietruszki i podawaj na stół.