Przepisy.pl - Przepisy kulinarne - Twoja baza przepisów pixel

Knorr Fix Gulasz z Kurczakiem

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

Oceń produkt

Uwielbiasz gulasz, ale przygotowanie go zajmuje zwykle dużo czasu? Szefowie kuchni Knorr proponują idealne rozwiązanie - Fix Knorr Gulasz z kurczakiem.

Powiązane produkty

Knorr Fix Smaki Świata Ryż z Grzybami po Hiszpańsku
Knorr Fix Smaki Świata Ryż z Grzybami po Hiszpańsku
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Gulasz
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Gulasz
Knorr Fix Spaghetti Bolognese Extra Ziołowe
Knorr Fix Spaghetti Bolognese Extra Ziołowe
Knorr Fix Rurki z Kurczakiem w Sosie Pieczarkowym
Knorr Fix Rurki z Kurczakiem w Sosie Pieczarkowym
Zobacz więcej

Inspiracje i porady

Składniki
cebula (26%), mąka: PSZENNA, ryżowa; papryka (14,6%), skrobia, sól jodowana, cukier, hydrolizowane białko roślinne, aromaty, olej kukurydziany, kminek, czosnek, majeranek, liść laurowy, ekstrakt drożdżowy, sok z cytryny w proszku (cukier, sok z cytryny, sól), pieprz, pieprz cayenne (chili). Może zawierać jaja, soję, mleko, seler i gorczycę. ¹Uprawiane w sposób zrównoważony.
Opinie użytkowników
Oceń produkt
Oceń produkt
0

Komentarze

Knorr Fix Gulasz z Kurczakiem

Gulasz to wyjątkowe i przepyszne danie, jednak jego przyrządzenie jest czasochłonne. Jeśli masz ochotę na aromatyczne danie pełne gęstego sosu, użyj Knorr Fix Gulasz z Kurczakiem. W niewielkiej saszetce znajduje się idealnie skomponowana mieszanka ziół i przypraw, dzięki którym w znacznie krótszym czasie przygotujesz wspaniałą potrawę. Poznaj kilka prostych kroków i zaskocz domowników sycącym daniem pełnym pysznie kremowego sosu. Zapraszamy!

Krok 1

Pokrój 500 g piersi kurczaka w niewielką kostkę.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni podsmaż mięso wraz z 200 g pokrojonej czerwonej papryki. Jeśli chcesz urozmaicić smak potrawy, możesz również dodać grubo siekaną cebulę.

Krok 3

Podsmażone mięso z warzywami zalej 300 ml wody, wsyp zawartość opakowania Knorr Fix i całość dokładnie zamieszaj.

Krok 4

Duś wszystko przez około 15 minut pod przykryciem, na niewielkim ogniu i mieszając od czasu do czasu. Potrawa będzie gotowa, gdy mięso nabierze miękkości.

Krok 5

Jeśli gulasz jest zbyt ostry, pod koniec gotowania dodaj odrobinę zahartowanej śmietany. Danie podawaj z ryżem, makaronem lub kromką świeżego pieczywa. Smacznego!