
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
300 gramów
1 szklanka
1 sztuka
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki pokrój w kostkę o boku 1 cm i ugotuj w wodzie, aż lekko zmiękną.

Krok 2
Mięso oraz cebulę pokrój podobnie do ziemniaków i smaż na dobrze rozgrzanej szerokiej patelni.

Krok 3
Gdy mięso zmięknie, wlej szklankę wody oraz śmietanę.

Krok 4
Odcedź ziemniaki i dodaj do mięsa. Całość duś, aż składniki zmiękną.

Krok 5
Teraz wsyp groszek i dodaj zawartość opakowania Knorr Naturalnie smaczne do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym.

Krok 6
Całość dokładnie wymieszaj i duś, aż potrawa lekko zgęstnieje. Jeśli chcesz uzyskać bardziej wyraźny smak, dodaj szczyptę uniwersalnej przyprawy Knorr. Danie możesz również podawać z ryżem zamiast ziemniaków.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Duszony kurczak z groszkiem
Smażony, pieczony, a może – tym razem – duszony? Z dodatkiem zielonego groszku, ziemniaków i czosnkowo-ziołowego sosu zwyczajny kurczak nabierze nadzwyczajnego smaku. Duszenie mięsa to nieskomplikowany proces, który składa się z dwóch etapów. Najpierw mięso podsmażane jest na dobrze rozgrzanej patelni przez dwie, trzy minuty. Potem należy zalać je małą ilością wody, przykryć, a następnie gotować na małym ogniu. Gdy zmięknie, czas na dodatki – w tym przypadku zielony groszek i aromatyczny, kremowy sos, który podlać można w trakcie duszenia odrobiną białego, wytrawnego wina. Przygotowany w ten sposób kurczak jest miękki i dosłownie rozpływa się w ustach... Jeśli chcesz, by gotowe danie pięknie prezentowało się na talerzu, posyp je posiekaną natką pietruszki i przyprósz żółtym serem, startym na tarce o grubych oczkach.