
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
300 gramów
1 szklanka
1 sztuka
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki pokrój w kostkę o boku 1 cm i ugotuj w wodzie, aż lekko zmiękną.

Krok 2
Mięso oraz cebulę pokrój podobnie do ziemniaków i smaż na dobrze rozgrzanej szerokiej patelni.

Krok 3
Gdy mięso zmięknie, wlej szklankę wody oraz śmietanę.

Krok 4
Odcedź ziemniaki i dodaj do mięsa. Całość duś, aż składniki zmiękną.

Krok 5
Teraz wsyp groszek i dodaj zawartość opakowania Knorr Naturalnie smaczne do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym.

Krok 6
Całość dokładnie wymieszaj i duś, aż potrawa lekko zgęstnieje. Jeśli chcesz uzyskać bardziej wyraźny smak, dodaj szczyptę uniwersalnej przyprawy Knorr. Danie możesz również podawać z ryżem zamiast ziemniaków.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Duszony kurczak z groszkiem
Smażony, pieczony, a może – tym razem – duszony? Z dodatkiem zielonego groszku, ziemniaków i czosnkowo-ziołowego sosu zwyczajny kurczak nabierze nadzwyczajnego smaku. Duszenie mięsa to nieskomplikowany proces, który składa się z dwóch etapów. Najpierw mięso podsmażane jest na dobrze rozgrzanej patelni przez dwie, trzy minuty. Potem należy zalać je małą ilością wody, przykryć, a następnie gotować na małym ogniu. Gdy zmięknie, czas na dodatki – w tym przypadku zielony groszek i aromatyczny, kremowy sos, który podlać można w trakcie duszenia odrobiną białego, wytrawnego wina. Przygotowany w ten sposób kurczak jest miękki i dosłownie rozpływa się w ustach... Jeśli chcesz, by gotowe danie pięknie prezentowało się na talerzu, posyp je posiekaną natką pietruszki i przyprósz żółtym serem, startym na tarce o grubych oczkach.


































