
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
300 gramów
1 szklanka
1 sztuka
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki pokrój w kostkę o boku 1 cm i ugotuj w wodzie, aż lekko zmiękną.

Krok 2
Mięso oraz cebulę pokrój podobnie do ziemniaków i smaż na dobrze rozgrzanej szerokiej patelni.

Krok 3
Gdy mięso zmięknie, wlej szklankę wody oraz śmietanę.

Krok 4
Odcedź ziemniaki i dodaj do mięsa. Całość duś, aż składniki zmiękną.

Krok 5
Teraz wsyp groszek i dodaj zawartość opakowania Knorr Naturalnie smaczne do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym.

Krok 6
Całość dokładnie wymieszaj i duś, aż potrawa lekko zgęstnieje. Jeśli chcesz uzyskać bardziej wyraźny smak, dodaj szczyptę uniwersalnej przyprawy Knorr. Danie możesz również podawać z ryżem zamiast ziemniaków.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Duszony kurczak z groszkiem
Smażony, pieczony, a może – tym razem – duszony? Z dodatkiem zielonego groszku, ziemniaków i czosnkowo-ziołowego sosu zwyczajny kurczak nabierze nadzwyczajnego smaku. Duszenie mięsa to nieskomplikowany proces, który składa się z dwóch etapów. Najpierw mięso podsmażane jest na dobrze rozgrzanej patelni przez dwie, trzy minuty. Potem należy zalać je małą ilością wody, przykryć, a następnie gotować na małym ogniu. Gdy zmięknie, czas na dodatki – w tym przypadku zielony groszek i aromatyczny, kremowy sos, który podlać można w trakcie duszenia odrobiną białego, wytrawnego wina. Przygotowany w ten sposób kurczak jest miękki i dosłownie rozpływa się w ustach... Jeśli chcesz, by gotowe danie pięknie prezentowało się na talerzu, posyp je posiekaną natką pietruszki i przyprósz żółtym serem, startym na tarce o grubych oczkach.


































