
Składniki
2 sztuki
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
1 łyżka
150 mililitrów
150 mililitrów
1 łyżka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta. Groszek odstaw, aby się rozmroził.

Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż mięso pokrojone w paski.

Krok 3
Czosnek i cebulę posiekaj. Następnie dodaj do mięsa. Smaż jeszcze kilka minut.

Krok 4
Kiedy całość się zarumieni, wlej bulion, dodaj musztardę i boczniaki.

Krok 5
Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej na patelnię. Dodaj ugotowany makaron, groszek oraz tymianek. Całość duś, aż wszystkie składniki się połączą i sos zgęstnieje.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z kurczakiem i grzybami
Szybki i smaczny obiad? Połącz mięso z piersi kurczaka, zielony groszek i grzybowy sos, a otrzymasz proste danie z makaronem. Wyrazisty smak nadaje potrawie dodatek musztardy oraz tymianku. Najpierw pokrój na cienkie paski filet z piersi kurczaka i podsmaż je na rozgrzanej patelni. Drobno posiekaj cebulę oraz czosnek i dorzuć do mięsa, a gdy wszystkie składniki się zarumienią, zalej je bulionem – najłatwiej przygotować go na bazie kostki rosołowej. Po chwili wlej błyskawiczny sos grzybowy w proszku połączony ze słodką śmietanką oraz musztardę. Dodaj rozmrożony zielony groszek, a także ugotowany wcześniej al dente makaron typu świderki. Jeśli chcesz, aby grzybowy smak był intensywniejszy, wzbogać potrawę kilkoma suszonymi prawdziwkami. Na koniec przypraw danie tymiankiem – świeżym lub suszonym. Całość duś przez chwilę do momentu, aż wszystkie składniki się połączą, a sos zgęstnieje. Podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu, udekorowane gałązką tymianku. Wypróbuj to danie przy najbliższej okazji i podziel się swoją opinią. Smacznego.