• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Podobne
do tego przepisu
Rurki w sosie pieczarkowym z kurczakiem, boczkiem i wędzonym serem
Rurki w sosie pieczarkowym z kurczakiem, boczkiem i wędzonym serem
Zapiekane rurki po szwajcarsku
Zapiekane rurki po szwajcarsku
Rurki ze szpinakiem
Rurki ze szpinakiem
Makaron w sosie pieczarkowym z kurczakiem
Makaron w sosie pieczarkowym z kurczakiem
Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym
Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Makarony
  • Makaron z kurczakiem i grzybami

Makaron z kurczakiem i grzybami

Autor: przepisy.pl
Makaron z kurczakiem i grzybami
  • 45 minut45
  • Łatwe
  • 4 osoby4
21
Oceń przepis jako pierwszy
232
8
WYDRUKUJ
240 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
440 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
Wybierz składniki i dodaj je do listy zakupów
  • udka z kurczaka bez kości
    2 szt.
  • makaron świderki
    200 g
  • Fix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr
    1 opak.
  • cebula
    1 szt.
  • ząbek czosnku
    1 szt.
  • zielony groszek mrożony
    0,5 szklanki
  • musztarda francuska
    1 łyżka
  • woda lub bulion
    150 ml
  • śmietana
    150 ml
  • Tymianek z Polski Knorr
    1 łyżka
  • gałązki świeżego tymianku do dekoracji
    null g
  • DODAJ DO LISTY ZAKUPÓW
    Moja lista zakupów >
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Makaron z kurczakiem i grzybami – krok 1
    Krok 1
    Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta. Groszek odstaw, aby się rozmroził.
  • Makaron z kurczakiem i grzybami – krok 2
    Krok 2
    Na patelni rozgrzej olej i podsmaż mięso pokrojone w paski.
  • Makaron z kurczakiem i grzybami – krok 3
    Krok 3
    Czosnek i cebulę posiekaj. Następnie dodaj do mięsa. Smaż jeszcze kilka minut.
  • Makaron z kurczakiem i grzybami – krok 4
    Krok 4
    Kiedy całość się zarumieni, wlej bulion lub wodę i dodaj musztardę.
  • Makaron z kurczakiem i grzybami – krok 5
    Krok 5
    Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej na patelnię.
  • Makaron z kurczakiem i grzybami – krok 6
    Krok 6
    Dodaj ugotowany makaron, groszek oraz tymianek. Całość duś, aż wszystkie składniki się połączą i sos zgęstnieje.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
    Tymianek z Polski

    Tymianek ma w Polsce wszystko, czego potrzebuje do wzrostu – świetnie czuje się w zróżnicowanym klimacie umiarkowanym. Szczególnie upodobali go sobie Francuzi, powszechnie wykorzystując do słynnego kremu z mięczaków. To też chyba jedno z najbardziej uniwersalnych ziół do mięs oraz zup.

Tagi
WARZYWAGRZYBYmięsoDANIA GŁÓWNEcebulaŚmietanadróbKUCHNIA FRANCUSKAKURCZAKUDKA Z KURCZAKAmakaronmakaronMAKARONYMAKARON Z KURCZAKIEMKURCZAK SMAŻONYobiadOBIAD Z MAKARONEMDUSZENIEFRISCOpomysł na obiadpomysł na makaron
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemFix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym KnorrREKLAMAFix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemFix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym KnorrREKLAMAFix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (8)
Elżbieta WawerOdpowiedz23.10.2016
Niestety...
Rysiek MkskOdpowiedz23.10.2016
w.być "Kurczak z makaronem, zielonym groszkiem w sosie grzybowym" albo podrzućcie po cebuli z dwie pokrojone pieczarki, przynajmniej :)
Krystyna GniazdowskaOdpowiedz22.10.2016
Powinny być w lesie ale tam też ich nie ma
Elżbieta WawerOdpowiedz22.10.2016
A gdzie te grzyby bo w przepisie nie ma o nich słowa?
avatar
Patrycja BrzezińskaOdpowiedz12.10.2016
a gdzie te grzyby???
Maria WąsekOdpowiedz9.10.2016
Pycha .... ale z pieczarkami i bez Fix Knoorr .... nie używam tej chemii
Ewelina JablonskaOdpowiedz7.10.2016
pychaaaa.....
Maja Maria KopiaOdpowiedz7.10.2016
Kurczak jak najbardziej, grzyby też ale groszek fujjjjj
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Dania z makaronu dla całej rodziny
Dania z makaronu dla całej rodziny
Jeszcze o dyni makaronowej. Placki z dyni.
Jeszcze o dyni makaronowej. Placki z dyni.
Dania z makaronem – 5 inspiracji
Dania z makaronem – 5 inspiracji
Makarony z bobem – zaskakująco udana para
Makarony z bobem – zaskakująco udana para
Makaron z kurczakiem i grzybami
avatar

Szybki i smaczny obiad? Połącz mięso z piersi kurczaka, zielony groszek i grzybowy sos, a otrzymasz proste danie z makaronem. Wyrazisty smak nadaje potrawie dodatek musztardy oraz tymianku. Najpierw pokrój na cienkie paski filet z piersi kurczaka i podsmaż je na rozgrzanej patelni. Drobno posiekaj cebulę oraz czosnek i dorzuć do mięsa, a gdy wszystkie składniki się zarumienią, zalej je bulionem – najłatwiej przygotować go na bazie kostki rosołowej. Po chwili wlej błyskawiczny sos grzybowy w proszku połączony ze słodką śmietanką oraz musztardę. Dodaj rozmrożony zielony groszek, a także ugotowany wcześniej al dente makaron typu świderki. Jeśli chcesz, aby grzybowy smak był intensywniejszy, wzbogać potrawę kilkoma suszonymi prawdziwkami. Na koniec przypraw danie tymiankiem – świeżym lub suszonym. Całość duś przez chwilę do momentu, aż wszystkie składniki się połączą, a sos zgęstnieje. Podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu, udekorowane gałązką tymianku. Wypróbuj to danie przy najbliższej okazji i podziel się swoją opinią. Smacznego.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez 2 lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.pl lub na stronie przepisy.pl lub otwarcia przez Ciebie newslettera przepisy.pl . Dane osobowe będą usuwane również w sytuacji, gdy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

21
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby