Świderki z kiełbasą i kurkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

517 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

421 osób wydrukowało

Pobierz pdf

609 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

150 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

150 mililitrów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente według zaleceń na opakowaniu.

Świderki z kiełbasą i kurkami  - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej Ramę smaż jak szef kuchni i podsmaż posiekany czosnek oraz cebulę.

Świderki z kiełbasą i kurkami  - Krok 2

Krok 3

Po chwili dodaj kiełbasę pokrojoną w plastry oraz oczyszczone i wysuszone kurki. Dosyp szczyptę papryki.

Świderki z kiełbasą i kurkami  - Krok 3

Krok 4

Kiedy całość się zarumieni, wlej wodę lub bulion.

Świderki z kiełbasą i kurkami  - Krok 4

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i również wlej na patelnię.

Świderki z kiełbasą i kurkami  - Krok 5

Krok 6

Dodaj do sosu makaron oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość gotuj, aż wszystkie składniki się połączą i sos zgęstnieje.

Świderki z kiełbasą i kurkami  - Krok 6
34

Opinie o przepisie

  • Adam Darcz

    Adam Darcz

    kurki to najgorsze z grzybów jadalnych - bez najmniejszej wartości zupełnie nie do strawienia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Antoni Andrys

    Antoni Andrys

    ja nie ironizuję myślę , ze maślaki też są smaczne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzak Wiesław Marian

    Jerzak Wiesław Marian

    Aniu bardzo lubie zapraszasz mnie na nie , kiedy mam przyjechać ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Domanska

    Danuta Domanska

    Uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Fojut

    Grzegorz Fojut

    Najpierw to trzeba miec kurki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józef Nowicki

    Józef Nowicki

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Artur Owidzki

    Artur Owidzki

    #KuraZnaczyCzlowiek Do kuchni wchodzi sie Tylko po to zeby zalac zupke chinska i zrobic sobie kawe lub herbate. Zwyczaje kulinarne Polakow sa tak podle ze lepiej nie gotowac wcale.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Wożnicki

    Stanisław Wożnicki

    Spróbuję... :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Wożnicki

    Stanisław Wożnicki

    A ja wolę jajecznicę z kurkami... :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Siemiradzka

    Elzbieta Siemiradzka

    Asiu a masz te kurki chętnie bym zjadła

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Franciszek Stobiecki

    Franciszek Stobiecki

    Przecież to nie kurki ani kogutki tylko pieprznik jadalny.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Franciszek Stobiecki

    Franciszek Stobiecki

    Jutro powtórka na żywo w mojej kuchni.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogumila Hennig

    Bogumila Hennig

    Są w "Biedronce " :-) :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Dąbrowska

    Wanda Dąbrowska

    brak kurek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Przybyłowicz

    Mariusz Przybyłowicz

    Jednym (aczkolwiek podwójnym) słowem: zakręcone kurki...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Kutrowska

    Grażyna Kutrowska

    Chetnie to bym zrobila ale gdzie te kurlki w moim lesie ich nie ma- szkoda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Owczarek

    Tadeusz Owczarek

    ŁAŁ, paluszki lizać

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Kazimierczak

    Janusz Kazimierczak

    Ja też zdecydowanie należę do "bractwa kurkowego ".

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Gęborys

    Anna Gęborys

    przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Płaźnik

    Grażyna Płaźnik

    Jestem ciagle na glodzie!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Julia Bialk

    Julia Bialk

    ale smieszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Błaszczak

    Anna Błaszczak

    pycha....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysiek Nogal

    Krzysiek Nogal

    tylko skad tu kutki wziąć

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hiacyntus Nikiel

    Hiacyntus Nikiel

    A te kurki mają mieć łebki ukręcone czy poderżnięte

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Koszarek

    Grażyna Koszarek

    Makaron mam , ale w lasach szalona pustka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Miedzianowski

    Jacek Miedzianowski

    Kurki po 50 zeta kg. Na bazarze. W lesie nikt ich nie widział

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adela Wacławczyk

    Adela Wacławczyk

    zrobiłam z makaronem ryżowym były pyszne...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Antoni Andrys

    Antoni Andrys

    Może koguciki?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daniel Lukianiuk

    Daniel Lukianiuk

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata van Brenk

    Małgorzata van Brenk

    50 zeta za kg... Pyszne są oczywiście.

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki z kiełbasą i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki z kiełbasą i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki z kiełbasą i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki z kiełbasą i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki z kiełbasą i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki z kiełbasą i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki z kiełbasą i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej