
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
150 gramów
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
5 łyżek
0.5 pęczka
150 mililitrów
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż mięso pokrojone w cienkie paski.

Krok 2
Czosnek i cebulę posiekaj. Pieczarki pokrój w cząstki i dodaj wszystko do mięsa. Smaż jeszcze kilka minut. W międzyczasie marchewkę pokrój na półplastry.

Krok 3
Gdy całość się zarumieni, wlej bulion oraz Fix Knorr wymieszany ze śmietaną.

Krok 4
Dodaj ugotowany makaron, marchewkę i posiekaną natkę pietruszki. Całość duś, aż wszystkie składniki się połączą i sos zgęstnieje.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak w sosie kurkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej