Potrawka grzybowa z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka grzybowa z makaronem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
125 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

223 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

350 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

150 gramów

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

5 łyżek

0.5 pęczka

150 mililitrów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż mięso pokrojone w cienkie paski.

Potrawka grzybowa  z makaronem  - Krok 1

Krok 2

Czosnek i cebulę posiekaj. Pieczarki pokrój w cząstki i dodaj wszystko do mięsa. Smaż jeszcze kilka minut. W międzyczasie marchewkę pokrój na półplastry.

Potrawka grzybowa  z makaronem  - Krok 2

Krok 3

Gdy całość się zarumieni, wlej bulion oraz Fix Knorr wymieszany ze śmietaną.

Potrawka grzybowa  z makaronem  - Krok 3

Krok 4

Dodaj ugotowany makaron, marchewkę i posiekaną natkę pietruszki. Całość duś, aż wszystkie składniki się połączą i sos zgęstnieje.

Potrawka grzybowa  z makaronem  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Sokół

    Małgorzata Sokół , 25.10.2016

    Sezon na grzyby leśne w pełni a wy nam pieczarki głównie serwujecie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka grzybowa  z makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka grzybowa  z makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka grzybowa  z makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka grzybowa  z makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka grzybowa  z makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka grzybowa  z makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka grzybowa  z makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka grzybowa  z makaronem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Potrawka grzybowa  z makaronem Potrawka grzybowa z makaronem

Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż mięso pokrojone w cienkie paski.