Potrawka grzybowa z makaronem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

103 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

187 osób wydrukowało

Pobierz pdf

279 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

150 gramów

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

5 łyżek

0.5 pęczka

150 mililitrów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż mięso pokrojone w cienkie paski.

Potrawka grzybowa  z makaronem  - Krok 1

Krok 2

Czosnek i cebulę posiekaj. Pieczarki pokrój w cząstki i dodaj wszystko do mięsa. Smaż jeszcze kilka minut. W międzyczasie marchewkę pokrój na półplastry.

Potrawka grzybowa  z makaronem  - Krok 2

Krok 3

Gdy całość się zarumieni, wlej rosół lub bulion.

Potrawka grzybowa  z makaronem  - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do sosu na patelni.

Potrawka grzybowa  z makaronem  - Krok 4

Krok 5

Dodaj ugotowany makaron, marchewkę i posiekaną natkę pietruszki. Całość duś, aż wszystkie składniki się połączą i sos zgęstnieje.

Potrawka grzybowa  z makaronem  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Sokół

    Małgorzata Sokół, 25.10.2016

    Sezon na grzyby leśne w pełni a wy nam pieczarki głównie serwujecie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka grzybowa  z makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka grzybowa  z makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka grzybowa  z makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka grzybowa  z makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka grzybowa  z makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka grzybowa  z makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka grzybowa  z makaronem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej