Składniki
200 gramów
150 gramów
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
5 łyżek
0.5 pęczka
150 mililitrów
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż mięso pokrojone w cienkie paski.
Krok 2
Czosnek i cebulę posiekaj. Pieczarki pokrój w cząstki i dodaj wszystko do mięsa. Smaż jeszcze kilka minut. W międzyczasie marchewkę pokrój na półplastry.
Krok 3
Gdy całość się zarumieni, wlej rosół lub bulion.
Krok 4
Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do sosu na patelni.
Krok 5
Dodaj ugotowany makaron, marchewkę i posiekaną natkę pietruszki. Całość duś, aż wszystkie składniki się połączą i sos zgęstnieje.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej