
Składniki
200 gramów
150 gramów
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
5 łyżek
0.5 pęczka
150 mililitrów
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż mięso pokrojone w cienkie paski.

Krok 2
Czosnek i cebulę posiekaj. Pieczarki pokrój w cząstki i dodaj wszystko do mięsa. Smaż jeszcze kilka minut. W międzyczasie marchewkę pokrój na półplastry.

Krok 3
Gdy całość się zarumieni, wlej rosół lub bulion.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do sosu na patelni.

Krok 5
Dodaj ugotowany makaron, marchewkę i posiekaną natkę pietruszki. Całość duś, aż wszystkie składniki się połączą i sos zgęstnieje.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej