Składniki
3 sztuki
40 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dwie łyżki oliwy mieszamy z Kostką Rosołową Knorr. Piersi oczyszczamy, smarujemy z jednej strony powstałą marynatą. Układamy na rozgrzanej patelni, posmarowaną stroną do dołu. Podczas smażenia, drugą stronę piersi smarujemy resztą marynaty. Smażymy z obu stron, aż do uzyskania złoto-brązowego koloru.
Krok 2
Resztę oliwy rozgrzewamy na patelni. Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, a następnie dusimy na małym ogniu do miękkości. Do cebuli dodajemy pomidory z puszki, pokruszoną przyprawę w Mini kostkach Czosnek, doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Dusimy, aż do rozpadnięcia się pomidorów i zagęszczenia sosu (odparowania części sosu pomidorowego z puszki).
Krok 3
W naczyniu żaroodpornym układamy piersi kurczaka, polewamy sosem z pomidorów. Pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach.
Krok 4
W między czasie, podczas pieczenia kurczaka, gotujemy makaron, który podajemy wraz z kurczakiem w pomidorach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej