Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

417 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

292 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

550 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

150 mililitrów

150 mililitrów

80 gramów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj ugotuj al dente według zaleceń na opakowaniu.

Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą  - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej Ramę smaż jak szef kuchni i podsmaż posiekany czosnek i cebulę.

Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą  - Krok 2

Krok 3

Po chwili dodaj kiełbasę pokrojoną w plastry.

Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą  - Krok 3

Krok 4

Kiedy całość się zarumieni, wlej śmietanę.

Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą  - Krok 4

Krok 5

W tym czasie Fix Knorr wymieszaj z 150 ml zimnej wody i również wlej na patelnię.

Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą  - Krok 5

Krok 6

Dodaj do sosu ugotowany makaron, majeranek i posiekaną natkę pietruszki. Całość gotuj kilka minut, aż wszystkie składniki się połączą. Podawaj ze startym wędzonym serem.

Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą  - Krok 6
2

Opinie o przepisie

  • Sylwia Jurkowska

    Sylwia Jurkowska

    Pyszne danie. Kiekbaske biała można zastąpić zwykła podwawelska i tez jest pyszne a sosie może być pieczarkowy jeśli ciężko dostać ten z przepisu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Janicka

    Justyna Janicka

    Super danie uwielbiam makaron ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
7 osób ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej