Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą

ZERO WASTE

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

heart
769 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

350 osób wydrukowało

Pobierz pdf

716 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

50 mililitrów

1 szczypta

150 mililitrów

5 łyżek

80 gramów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj ugotuj al dente według zaleceń na opakowaniu.

Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą  - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekany czosnek i cebulę.

Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą  - Krok 2

Krok 3

Po chwili dodaj kiełbasę pokrojoną w plastry.

Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą  - Krok 3

Krok 4

Kiedy całość się zarumieni, wlej śmietanę.

Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą  - Krok 4

Krok 5

W tym czasie Fix Knorr wymieszaj z 50 ml zimnej wody i również wlej na patelnię.

Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą  - Krok 5

Krok 6

Dodaj do sosu ugotowany makaron, majeranek i posiekaną natkę pietruszki. Całość gotuj kilka minut, aż wszystkie składniki się połączą. Podawaj ze startym wędzonym serem.

Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce. Jeśli zostały Ci składniki z tego przepisu wykorzystaj je do przygotowania Pieczonej białej kiełbasy. Gotowanie ZERO WASTE 

3

Opinie o przepisie

  • PATU CHA

    PATU CHA , 02.10.2020

    bardzo dobre, będę właśnie robić po raz 2

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Jurkowska

    Sylwia Jurkowska , 17.03.2018

    Pyszne danie. Kiekbaske biała można zastąpić zwykła podwawelska i tez jest pyszne a sosie może być pieczarkowy jeśli ciężko dostać ten z przepisu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Janicka

    Justyna Janicka , 07.03.2018

    Super danie uwielbiam makaron ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą

Makaron ugotuj ugotuj al dente według zaleceń na opakowaniu.