Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą
ZERO WASTE
łatwe
716 osób zapisało

Składniki
200 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
50 mililitrów
1 szczypta
150 mililitrów
5 łyżek
80 gramów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj ugotuj al dente według zaleceń na opakowaniu.

Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekany czosnek i cebulę.

Krok 3
Po chwili dodaj kiełbasę pokrojoną w plastry.

Krok 4
Kiedy całość się zarumieni, wlej śmietanę.

Krok 5
W tym czasie Fix Knorr wymieszaj z 50 ml zimnej wody i również wlej na patelnię.

Krok 6
Dodaj do sosu ugotowany makaron, majeranek i posiekaną natkę pietruszki. Całość gotuj kilka minut, aż wszystkie składniki się połączą. Podawaj ze startym wędzonym serem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce. Jeśli zostały Ci składniki z tego przepisu wykorzystaj je do przygotowania Pieczonej białej kiełbasy. Gotowanie ZERO WASTE
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak w sosie kurkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą
Makaron ugotuj ugotuj al dente według zaleceń na opakowaniu.