Świderki w sosie grzybowym z białą kiełbasą
łatwe
566 osób zapisało
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
150 mililitrów
1 szczypta
150 mililitrów
5 łyżek
80 gramów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj ugotuj al dente według zaleceń na opakowaniu.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekany czosnek i cebulę.
Krok 3
Po chwili dodaj kiełbasę pokrojoną w plastry.
Krok 4
Kiedy całość się zarumieni, wlej śmietanę.
Krok 5
W tym czasie Fix Knorr wymieszaj z 150 ml zimnej wody i również wlej na patelnię.
Krok 6
Dodaj do sosu ugotowany makaron, majeranek i posiekaną natkę pietruszki. Całość gotuj kilka minut, aż wszystkie składniki się połączą. Podawaj ze startym wędzonym serem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej