Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry
łatwe
91 osób zapisało
Składniki
200 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
150 mililitrów
2 sztuki
100 gramów
100 gramów
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż kiełbasę. Usuń nadmiar tłuszczu.
Krok 3
Dodaj posiekane czosnek oraz cebulę i smaż chwilę.
Krok 4
Całość zalej Fixem Knorr rozmieszanym ze 150 ml wody i 150 ml śmietany. Dodaj przekrojone na pół pomidorki cherry i rukolę. wszystko razem dokładnie wymieszaj. Makaron podawaj posypany serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej