Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
82 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

105 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

150 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż kiełbasę. Usuń nadmiar tłuszczu.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - Krok 2

Krok 3

Dodaj posiekany czosnek oraz cebulę i smaż chwilę. Następnie dodaj pokrojone pieczarki i smaż 5 minut.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - Krok 3

Krok 4

Całość zalej Fixem Knorr rozmieszanym ze 150 ml śmietany. Dodaj przekrojone na pół pomidorki cherry i rukolę. wszystko razem dokładnie wymieszaj. Makaron podawaj posypany serem.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Włoska zupa minestrone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherryŚwiderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry

Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta