Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
82 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

106 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

150 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż kiełbasę. Usuń nadmiar tłuszczu.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - Krok 2

Krok 3

Dodaj posiekany czosnek oraz cebulę i smaż chwilę. Następnie dodaj pokrojone pieczarki i smaż 5 minut.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - Krok 3

Krok 4

Całość zalej Fixem Knorr rozmieszanym ze 150 ml śmietany. Dodaj przekrojone na pół pomidorki cherry i rukolę. wszystko razem dokładnie wymieszaj. Makaron podawaj posypany serem.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherryŚwiderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry

Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta