Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry
łatwe
106 osób zapisało

Składniki
200 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
100 gramów
100 gramów
150 mililitrów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta

Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż kiełbasę. Usuń nadmiar tłuszczu.

Krok 3
Dodaj posiekany czosnek oraz cebulę i smaż chwilę. Następnie dodaj pokrojone pieczarki i smaż 5 minut.

Krok 4
Całość zalej Fixem Knorr rozmieszanym ze 150 ml śmietany. Dodaj przekrojone na pół pomidorki cherry i rukolę. wszystko razem dokładnie wymieszaj. Makaron podawaj posypany serem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej