Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry
łatwe
106 osób zapisało

Składniki
200 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
100 gramów
100 gramów
150 mililitrów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta

Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż kiełbasę. Usuń nadmiar tłuszczu.

Krok 3
Dodaj posiekany czosnek oraz cebulę i smaż chwilę. Następnie dodaj pokrojone pieczarki i smaż 5 minut.

Krok 4
Całość zalej Fixem Knorr rozmieszanym ze 150 ml śmietany. Dodaj przekrojone na pół pomidorki cherry i rukolę. wszystko razem dokładnie wymieszaj. Makaron podawaj posypany serem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































 Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry
Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry

