Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

80 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

103 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

150 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż kiełbasę. Usuń nadmiar tłuszczu.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - Krok 2

Krok 3

Dodaj posiekany czosnek oraz cebulę i smaż chwilę. Następnie dodaj pokrojone pieczarki i smaż 5 minut.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - Krok 3

Krok 4

Całość zalej Fixem Knorr rozmieszanym ze 150 ml śmietany. Dodaj przekrojone na pół pomidorki cherry i rukolę. wszystko razem dokładnie wymieszaj. Makaron podawaj posypany serem.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherryŚwiderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry

Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta