Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
82 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

106 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

150 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż kiełbasę. Usuń nadmiar tłuszczu.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - Krok 2

Krok 3

Dodaj posiekany czosnek oraz cebulę i smaż chwilę. Następnie dodaj pokrojone pieczarki i smaż 5 minut.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - Krok 3

Krok 4

Całość zalej Fixem Knorr rozmieszanym ze 150 ml śmietany. Dodaj przekrojone na pół pomidorki cherry i rukolę. wszystko razem dokładnie wymieszaj. Makaron podawaj posypany serem.

Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Świderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherryŚwiderki w sosie grzybowym z kiełbasą chorizo i pomidorkami cherry

Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta