Penne z fix spaghetti Napoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z fix spaghetti Napoli

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

4

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 pęczek

300 gramów

1 opakowanie

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z odrobina oliwy z oliwek. Odcedź.

Krok 2

Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i zagotuj.

Krok 3

Cebulę oraz szynkę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na patelni. Całość zalej przygotowanym sosem Knorr, dodaj porwane listki bazylii i gotuj kilka minut.

Krok 4

Ugotowany makaron przełóż na patelnię i wymieszaj z gorącym sosem. Gotowe danie posyp startym serem i udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej