
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 pęczek
300 gramów
1 opakowanie
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z odrobina oliwy z oliwek. Odcedź.
Krok 2
Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i zagotuj.
Krok 3
Cebulę oraz szynkę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na patelni. Całość zalej przygotowanym sosem Knorr, dodaj porwane listki bazylii i gotuj kilka minut.
Krok 4
Ugotowany makaron przełóż na patelnię i wymieszaj z gorącym sosem. Gotowe danie posyp startym serem i udekoruj listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej