Penne z fix spaghetti Napoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z fix spaghetti Napoli

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

4

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 pęczek

300 gramów

1 opakowanie

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z odrobina oliwy z oliwek. Odcedź.

Krok 2

Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i zagotuj.

Krok 3

Cebulę oraz szynkę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na patelni. Całość zalej przygotowanym sosem Knorr, dodaj porwane listki bazylii i gotuj kilka minut.

Krok 4

Ugotowany makaron przełóż na patelnię i wymieszaj z gorącym sosem. Gotowe danie posyp startym serem i udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej