Penne z fix spaghetti Napoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z fix spaghetti Napoli

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

4

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 pęczek

300 gramów

1 opakowanie

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z odrobina oliwy z oliwek. Odcedź.

Krok 2

Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody i zagotuj.

Krok 3

Cebulę oraz szynkę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na patelni. Całość zalej przygotowanym sosem Knorr, dodaj porwane listki bazylii i gotuj kilka minut.

Krok 4

Ugotowany makaron przełóż na patelnię i wymieszaj z gorącym sosem. Gotowe danie posyp startym serem i udekoruj listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z fix spaghetti Napoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej