Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 pęczek

100 gramów

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonego wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Do blendera wlać oliwę, dodać umyta i osuszoną bazylię, parmezan, sól, pieprz, zblendować wszystko na pesto.

Krok 3

Ugotowany makaron odsączyć i wymieszać z pesto. Podawać na liściach świeżego szpinaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej