Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 pęczek

100 gramów

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonego wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Do blendera wlać oliwę, dodać umyta i osuszoną bazylię, parmezan, sól, pieprz, zblendować wszystko na pesto.

Krok 3

Ugotowany makaron odsączyć i wymieszać z pesto. Podawać na liściach świeżego szpinaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej