Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 pęczek

100 gramów

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonego wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Do blendera wlać oliwę, dodać umyta i osuszoną bazylię, parmezan, sól, pieprz, zblendować wszystko na pesto.

Krok 3

Ugotowany makaron odsączyć i wymieszać z pesto. Podawać na liściach świeżego szpinaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej