Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem
łatwe
10 osób zapisało
Składniki
30 dekagramów
1 pęczek
100 gramów
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonego wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 2
Do blendera wlać oliwę, dodać umyta i osuszoną bazylię, parmezan, sól, pieprz, zblendować wszystko na pesto.
Krok 3
Ugotowany makaron odsączyć i wymieszać z pesto. Podawać na liściach świeżego szpinaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej