Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 pęczek

100 gramów

100 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonego wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Do blendera wlać oliwę, dodać umyta i osuszoną bazylię, parmezan, sól, pieprz, zblendować wszystko na pesto.

Krok 3

Ugotowany makaron odsączyć i wymieszać z pesto. Podawać na liściach świeżego szpinaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z bazyliowym pesto i świeżym szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Penne z owocami morza
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej