Penne z kurczakiem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z kurczakiem i pieczarkami

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

10 sztuk

4 łyżki

200 gramów

200 gramów

1 szczypta

2 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw pierś pokrojona wrzuciłam na patenie i smażyłam posypałam przyprawa do kurczaka Knorr mieszałam do momentu ,aż się podsmażyło.

Krok 2

Dopiero wtedy dodałam pokrojone pieczarki posypałam przyprawa w mini kostkach czosnkiem i pietruszką podlałam wodą szklanką i tak z 20 minut pod pokrywka trzymałam .

Krok 3

Doprawiłam solą i pomidorkami suszonym wymieszałam i dalej poddusiłam jeszcze z 15 minut. Dodałam 4 łyżki śmietany zamieszałam chwile . Makaron penne ugotowałam na półtwardo i dodałam do sosu wymieszałam przykryłam i zostawiłam na 10 minut . Podawałam z pomidorkami .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej