
Składniki
300 gramów
10 sztuk
4 łyżki
200 gramów
200 gramów
1 szczypta
2 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Najpierw pierś pokrojona wrzuciłam na patenie i smażyłam posypałam przyprawa do kurczaka Knorr mieszałam do momentu ,aż się podsmażyło.
Krok 2
Dopiero wtedy dodałam pokrojone pieczarki posypałam przyprawa w mini kostkach czosnkiem i pietruszką podlałam wodą szklanką i tak z 20 minut pod pokrywka trzymałam .
Krok 3
Doprawiłam solą i pomidorkami suszonym wymieszałam i dalej poddusiłam jeszcze z 15 minut. Dodałam 4 łyżki śmietany zamieszałam chwile . Makaron penne ugotowałam na półtwardo i dodałam do sosu wymieszałam przykryłam i zostawiłam na 10 minut . Podawałam z pomidorkami .
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej