Penne z kurczakiem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z kurczakiem i pieczarkami

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

10 sztuk

4 łyżki

200 gramów

200 gramów

1 szczypta

2 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw pierś pokrojona wrzuciłam na patenie i smażyłam posypałam przyprawa do kurczaka Knorr mieszałam do momentu ,aż się podsmażyło.

Krok 2

Dopiero wtedy dodałam pokrojone pieczarki posypałam przyprawa w mini kostkach czosnkiem i pietruszką podlałam wodą szklanką i tak z 20 minut pod pokrywka trzymałam .

Krok 3

Doprawiłam solą i pomidorkami suszonym wymieszałam i dalej poddusiłam jeszcze z 15 minut. Dodałam 4 łyżki śmietany zamieszałam chwile . Makaron penne ugotowałam na półtwardo i dodałam do sosu wymieszałam przykryłam i zostawiłam na 10 minut . Podawałam z pomidorkami .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej