Penne z kurczakiem i pieczarkami

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

359

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

10 sztuk

4 łyżki

200 gramów

200 gramów

1 szczypta

2 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw pierś pokrojona wrzuciłam na patenie i smażyłam posypałam przyprawa do kurczaka Knorr mieszałam do momentu ,aż się podsmażyło.

Krok 2

Dopiero wtedy dodałam pokrojone pieczarki posypałam przyprawa w mini kostkach czosnkiem i pietruszką podlałam wodą szklanką i tak z 20 minut pod pokrywka trzymałam .

Krok 3

Doprawiłam solą i pomidorkami suszonym wymieszałam i dalej poddusiłam jeszcze z 15 minut. Dodałam 4 łyżki śmietany zamieszałam chwile . Makaron penne ugotowałam na półtwardo i dodałam do sosu wymieszałam przykryłam i zostawiłam na 10 minut . Podawałam z pomidorkami .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Penne z cukinią
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej