Penne z kurczakiem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne z kurczakiem i pieczarkami

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

10 sztuk

4 łyżki

200 gramów

200 gramów

1 szczypta

2 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw pierś pokrojona wrzuciłam na patenie i smażyłam posypałam przyprawa do kurczaka Knorr mieszałam do momentu ,aż się podsmażyło.

Krok 2

Dopiero wtedy dodałam pokrojone pieczarki posypałam przyprawa w mini kostkach czosnkiem i pietruszką podlałam wodą szklanką i tak z 20 minut pod pokrywka trzymałam .

Krok 3

Doprawiłam solą i pomidorkami suszonym wymieszałam i dalej poddusiłam jeszcze z 15 minut. Dodałam 4 łyżki śmietany zamieszałam chwile . Makaron penne ugotowałam na półtwardo i dodałam do sosu wymieszałam przykryłam i zostawiłam na 10 minut . Podawałam z pomidorkami .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne z kurczakiem i pieczarkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej