Rurki z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rurki z pieczarkami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

15

heart
169 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

136 osób wydrukowało

Pobierz pdf

298 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

200 gramów

150 gramów

1 sztuka

200 mililitrów

200 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój na plasterki, cebulę w kostkę a salami w paski. Podsmaż wszystko na patelni. W drugim garnku ugotuj makaron.

Rurki z pieczarkami   - Krok 1

Krok 2

Gdy wszystkie składniki na patelni będą rumiane wlej na patelnię wodę.

Rurki z pieczarkami   - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i również wlej na patelnię.

Rurki z pieczarkami   - Krok 3

Krok 4

Teraz dodaj wcześniej ugotowany makaron. Wszystko wymieszaj i zagotuj. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Rurki z pieczarkami   - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Jeśli wolisz potrawy bez mięsa możesz przygotować taki makaron tylko z pieczarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rurki z pieczarkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rurki z pieczarkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rurki z pieczarkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rurki z pieczarkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rurki z pieczarkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rurki z pieczarkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rurki z pieczarkami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rurki z pieczarkami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekanka makaronowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rurki z pieczarkami  Rurki z pieczarkami

Przepisów na dania z makaronem nigdy dość! Makaronowe rurki w ciepłym grzybowo-śmietanowym sosie z dodatkiem wyrazistej kiełbasy salami to idealna propozycja na danie obiadowe lub kolacyjne. Poprawia humor i zaspakaja głód. Zaserwuj je swojej rodzinie lub znajomym, a na pewno każdy doceni przyjemny smak tej potrawy. Tajemnica tego dania tkwi w aksamitnym, wybornym sosie. Przygotujesz go z kiełbasy salami, pieczarek, cebuli oraz mieszanki Fixu Knorr ze śmietanką. Do doskonałego sosu dodaj ugotowany al dente makaron penne. Jeśli nie masz rurek, to śmiało użyj innego krótkiego makaronu, np. kokardek, świderej lub kolanek. Gotową potrawę posyp startym serem żółtym, np. parmezanem, i udekoruj świeżą bazylia, która urozmaici kolor i smak dania. Udanego gotowania i smacznego.