Mexico Cannelloni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mexico Cannelloni

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 opakowanie

1 opakowanie

400 mililitrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmażyć cebulę, dodać mielone mięso , chwilę smażyć. Dodać paprykę i fasolę, oraz chilli, sól, pieprz, i kostkę czosnkową Knorr. Dusić ok. 10 minut. Wystudzony farsz nakładać do cannelloni i układać w naczyniu żaroodpornym.

Krok 2

W małym garnku zagotować pulpę pomidorową. Dodać szczyptę, soli, cukru ,pieprzu i oregano. Sosem zalać cannelloni , na wierzchu ułożyć boczek i zapiekać w piekarniku ok. 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mexico  Cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mexico  Cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mexico  Cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mexico  Cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mexico  Cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mexico  Cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mexico  Cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mexico  Cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej