Mexico Cannelloni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mexico Cannelloni

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

400 mililitrów

1 opakowanie

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmażyć cebulę, dodać mielone mięso , chwilę smażyć. Dodać paprykę i fasolę, oraz chilli, sól, pieprz, i kostkę czosnkową Knorr. Dusić ok. 10 minut. Wystudzony farsz nakładać do cannelloni i układać w naczyniu żaroodpornym.

Krok 2

W małym garnku zagotować pulpę pomidorową. Dodać szczyptę, soli, cukru ,pieprzu i oregano. Sosem zalać cannelloni , na wierzchu ułożyć boczek i zapiekać w piekarniku ok. 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mexico  Cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mexico  Cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mexico  Cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mexico  Cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mexico  Cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mexico  Cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mexico  Cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mexico  Cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej