Mexico Cannelloni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mexico Cannelloni

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 opakowanie

1 opakowanie

400 mililitrów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmażyć cebulę, dodać mielone mięso , chwilę smażyć. Dodać paprykę i fasolę, oraz chilli, sól, pieprz, i kostkę czosnkową Knorr. Dusić ok. 10 minut. Wystudzony farsz nakładać do cannelloni i układać w naczyniu żaroodpornym.

Krok 2

W małym garnku zagotować pulpę pomidorową. Dodać szczyptę, soli, cukru ,pieprzu i oregano. Sosem zalać cannelloni , na wierzchu ułożyć boczek i zapiekać w piekarniku ok. 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mexico  Cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mexico  Cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mexico  Cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mexico  Cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mexico  Cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mexico  Cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mexico  Cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mexico  Cannelloni  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej