
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewki i pietruszkę ugotuj do miękkości lub użyj warzyw z rosołu. Jajka ugotuj na twardo. Jabłko obierz, usuń gniazdo nasienne.
Krok 2
Wszystkie składniki pokrój w kostkę.
Krok 3
Sos Knorr wymieszaj z majonezem i 3 łyżkami wody. Połącz z sałatką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej