
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewki i pietruszkę ugotuj do miękkości lub użyj warzyw z rosołu. Jajka ugotuj na twardo. Jabłko obierz, usuń gniazdo nasienne.
Krok 2
Wszystkie składniki pokrój w kostkę.
Krok 3
Sos Knorr wymieszaj z majonezem i 3 łyżkami wody. Połącz z sałatką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej