Składniki
2 sztuki
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
5 sztuk
1 sztuka
4 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa kroimy w niewielkie kawałki i delikatnie ze sobą mieszamy z pokrojonymi drobno anchois.
Krok 2
Na spód naczynia wykładamy opłukaną i osuszoną rukolę. Na nią wykładamy wymieszane warzywa.
Krok 3
Na wierzchu układamy ugotowane i pokrojone w połówki lub ćwiartki jaja. Ja na jajka nałożyłem jeszcze tuńczyka, ale równie dobrze można rybę wymieszać z resztą warzyw.
Krok 4
Całość polewamy przygotowanym sosem sałatkowym. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej