Sałatka nicejska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka nicejska

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

5 sztuk

1 sztuka

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa kroimy w niewielkie kawałki i delikatnie ze sobą mieszamy z pokrojonymi drobno anchois.

Krok 2

Na spód naczynia wykładamy opłukaną i osuszoną rukolę. Na nią wykładamy wymieszane warzywa.

Krok 3

Na wierzchu układamy ugotowane i pokrojone w połówki lub ćwiartki jaja. Ja na jajka nałożyłem jeszcze tuńczyka, ale równie dobrze można rybę wymieszać z resztą warzyw.

Krok 4

Całość polewamy przygotowanym sosem sałatkowym. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka nicejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka nicejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka nicejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka nicejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka nicejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka nicejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka nicejska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka nicejska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej