
Składniki
2 sztuki
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
5 sztuk
1 sztuka
4 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa kroimy w niewielkie kawałki i delikatnie ze sobą mieszamy z pokrojonymi drobno anchois.
Krok 2
Na spód naczynia wykładamy opłukaną i osuszoną rukolę. Na nią wykładamy wymieszane warzywa.
Krok 3
Na wierzchu układamy ugotowane i pokrojone w połówki lub ćwiartki jaja. Ja na jajka nałożyłem jeszcze tuńczyka, ale równie dobrze można rybę wymieszać z resztą warzyw.
Krok 4
Całość polewamy przygotowanym sosem sałatkowym. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej