Sałatka dla niejadka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka dla niejadka

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

12 sztuk

1 sztuka

100 gramów

2 plastry

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę i warzywa opłucz i osusz. Sałatę porwij na mniejsze kawałki, pomidorki poprzekrawaj na połówki, ogórka razem ze skórką pokrój w grube plastry. Szynkę pokrój w paseczki.

Krok 2

Do jogurtu dodaj czubatą łyżeczkę sosu Knorr, wymieszaj dokładnie i odstaw na kilka minut. Jajka obierz ze skorupek, przekrój każde na ósemki.

Krok 3

Na talerzach ułóż porcje sałaty a na niej porozkładaj jajka, pomidorki, ogórka i posyp szynką. Całość polej sosem i posyp grzankami paprykowymi oraz listkami koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej