Sałatka dla niejadka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka dla niejadka

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

12 sztuk

2 sztuki

2 plastry

6 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę i warzywa opłucz i osusz. Sałatę porwij na mniejsze kawałki, pomidorki poprzekrawaj na połówki, ogórka razem ze skórką pokrój w grube plastry. Szynkę pokrój w paseczki.

Krok 2

Do jogurtu dodaj czubatą łyżeczkę sosu Knorr, wymieszaj dokładnie i odstaw na kilka minut. Jajka obierz ze skorupek, przekrój każde na ósemki.

Krok 3

Na talerzach ułóż porcje sałaty a na niej porozkładaj jajka, pomidorki, ogórka i posyp szynką. Całość polej sosem i posyp grzankami paprykowymi oraz listkami koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej