
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
12 sztuk
2 sztuki
2 plastry
6 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę i warzywa opłucz i osusz. Sałatę porwij na mniejsze kawałki, pomidorki poprzekrawaj na połówki, ogórka razem ze skórką pokrój w grube plastry. Szynkę pokrój w paseczki.
Krok 2
Do jogurtu dodaj czubatą łyżeczkę sosu Knorr, wymieszaj dokładnie i odstaw na kilka minut. Jajka obierz ze skorupek, przekrój każde na ósemki.
Krok 3
Na talerzach ułóż porcje sałaty a na niej porozkładaj jajka, pomidorki, ogórka i posyp szynką. Całość polej sosem i posyp grzankami paprykowymi oraz listkami koperku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy 2w1 Sałatka Gyros Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej