
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
12 sztuk
2 sztuki
2 plastry
6 sztuk
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę i warzywa opłucz i osusz. Sałatę porwij na mniejsze kawałki, pomidorki poprzekrawaj na połówki, ogórka razem ze skórką pokrój w grube plastry. Szynkę pokrój w paseczki.
Krok 2
Do jogurtu dodaj czubatą łyżeczkę sosu Knorr, wymieszaj dokładnie i odstaw na kilka minut. Jajka obierz ze skorupek, przekrój każde na ósemki.
Krok 3
Na talerzach ułóż porcje sałaty a na niej porozkładaj jajka, pomidorki, ogórka i posyp szynką. Całość polej sosem i posyp grzankami paprykowymi oraz listkami koperku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy 2w1 Sałatka Gyros Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej