Sałatka dla niejadka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka dla niejadka

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

12 sztuk

2 sztuki

2 plastry

6 sztuk

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę i warzywa opłucz i osusz. Sałatę porwij na mniejsze kawałki, pomidorki poprzekrawaj na połówki, ogórka razem ze skórką pokrój w grube plastry. Szynkę pokrój w paseczki.

Krok 2

Do jogurtu dodaj czubatą łyżeczkę sosu Knorr, wymieszaj dokładnie i odstaw na kilka minut. Jajka obierz ze skorupek, przekrój każde na ósemki.

Krok 3

Na talerzach ułóż porcje sałaty a na niej porozkładaj jajka, pomidorki, ogórka i posyp szynką. Całość polej sosem i posyp grzankami paprykowymi oraz listkami koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka dla niejadka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej