
Składniki
5 łyżek
2 łyżki
4 łyżki
4 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj drobno, dodaj przyprawę Knorr, łyżkę cukru, wymieszaj i odstaw na 15 minut.
Krok 2
Do garnuszka wrzuć mąkę, sos sojowy, sherry, sok pomarańczowy, wodę, koncentrat, ocet i 3 łyżki cukru. Dokładnie wymieszaj i gotuj przez 5 minut, aby sos zgęstniał.
Krok 3
Papryczkę posiekaj i podsmaż na mocno rozgrzanym oleju.
Krok 4
Po czym dodaj kapustę i smaż przez 2 minuty cały czas mieszając. Teraz zmniejsz płomień i smaż jeszcze 5 minut.
Krok 5
Teraz wlej do smażonej kapusty przygotowany sos. Wszystko dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej