Kapusta słodko- kwaśna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta słodko- kwaśna

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

2 łyżki

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj drobno, dodaj przyprawę Knorr, łyżkę cukru, wymieszaj i odstaw na 15 minut.

Krok 2

Do garnuszka wrzuć mąkę, sos sojowy, sherry, sok pomarańczowy, wodę, koncentrat, ocet i 3 łyżki cukru. Dokładnie wymieszaj i gotuj przez 5 minut, aby sos zgęstniał.

Krok 3

Papryczkę posiekaj i podsmaż na mocno rozgrzanym oleju.

Krok 4

Po czym dodaj kapustę i smaż przez 2 minuty cały czas mieszając. Teraz zmniejsz płomień i smaż jeszcze 5 minut.

Krok 5

Teraz wlej do smażonej kapusty przygotowany sos. Wszystko dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta słodko- kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta słodko- kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta słodko- kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta słodko- kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta słodko- kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta słodko- kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta słodko- kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta słodko- kwaśna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej