Kapusta słodko- kwaśna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta słodko- kwaśna

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

2 łyżki

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj drobno, dodaj przyprawę Knorr, łyżkę cukru, wymieszaj i odstaw na 15 minut.

Krok 2

Do garnuszka wrzuć mąkę, sos sojowy, sherry, sok pomarańczowy, wodę, koncentrat, ocet i 3 łyżki cukru. Dokładnie wymieszaj i gotuj przez 5 minut, aby sos zgęstniał.

Krok 3

Papryczkę posiekaj i podsmaż na mocno rozgrzanym oleju.

Krok 4

Po czym dodaj kapustę i smaż przez 2 minuty cały czas mieszając. Teraz zmniejsz płomień i smaż jeszcze 5 minut.

Krok 5

Teraz wlej do smażonej kapusty przygotowany sos. Wszystko dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta słodko- kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta słodko- kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta słodko- kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta słodko- kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta słodko- kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta słodko- kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta słodko- kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta słodko- kwaśna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej