
Składniki
5 łyżek
2 łyżki
4 łyżki
4 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj drobno, dodaj przyprawę Knorr, łyżkę cukru, wymieszaj i odstaw na 15 minut.
Krok 2
Do garnuszka wrzuć mąkę, sos sojowy, sherry, sok pomarańczowy, wodę, koncentrat, ocet i 3 łyżki cukru. Dokładnie wymieszaj i gotuj przez 5 minut, aby sos zgęstniał.
Krok 3
Papryczkę posiekaj i podsmaż na mocno rozgrzanym oleju.
Krok 4
Po czym dodaj kapustę i smaż przez 2 minuty cały czas mieszając. Teraz zmniejsz płomień i smaż jeszcze 5 minut.
Krok 5
Teraz wlej do smażonej kapusty przygotowany sos. Wszystko dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej