Kapusta słodko- kwaśna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta słodko- kwaśna

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

2 łyżki

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj drobno, dodaj przyprawę Knorr, łyżkę cukru, wymieszaj i odstaw na 15 minut.

Krok 2

Do garnuszka wrzuć mąkę, sos sojowy, sherry, sok pomarańczowy, wodę, koncentrat, ocet i 3 łyżki cukru. Dokładnie wymieszaj i gotuj przez 5 minut, aby sos zgęstniał.

Krok 3

Papryczkę posiekaj i podsmaż na mocno rozgrzanym oleju.

Krok 4

Po czym dodaj kapustę i smaż przez 2 minuty cały czas mieszając. Teraz zmniejsz płomień i smaż jeszcze 5 minut.

Krok 5

Teraz wlej do smażonej kapusty przygotowany sos. Wszystko dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta słodko- kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta słodko- kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta słodko- kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta słodko- kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta słodko- kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta słodko- kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta słodko- kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta słodko- kwaśna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej