Biała kapusta na maśle - Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta biała na gęsto

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkować i dać do garnka, posolić i zalać wodą około 1 szklanki - dusić pod przykryciem do miękkości.

Krok 2

Gdy kapusta będzie już dochodzić dodać cukier i ocet oraz masło. Gdy wszystko będzie już połączone w 0,5 szklanki wody rozrabiamy 1 łyżkę mąki i zalewamy kapustę.

Krok 3

Gdy wszystko zgęstnieje dodajemy koperek. Gotowe i smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta biała na gęsto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta biała na gęsto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta biała na gęsto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta biała na gęsto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta biała na gęsto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta biała na gęsto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta biała na gęsto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta biała na gęsto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej