Biała kapusta na maśle - Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta biała na gęsto

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkować i dać do garnka, posolić i zalać wodą około 1 szklanki - dusić pod przykryciem do miękkości.

Krok 2

Gdy kapusta będzie już dochodzić dodać cukier i ocet oraz masło. Gdy wszystko będzie już połączone w 0,5 szklanki wody rozrabiamy 1 łyżkę mąki i zalewamy kapustę.

Krok 3

Gdy wszystko zgęstnieje dodajemy koperek. Gotowe i smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta biała na gęsto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta biała na gęsto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta biała na gęsto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta biała na gęsto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta biała na gęsto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta biała na gęsto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta biała na gęsto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta biała na gęsto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej