Masło rydzowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Masło rydzowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odsącz rydze, a następnie przepuść je przez maszynkę.

Krok 2

Utrzyj z masłem, chrzanem i musztardą. Dopraw.

Krok 3

Umieść w lodówce na 30 minut i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Masło rydzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Masło rydzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Masło rydzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Masło rydzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Masło rydzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Masło rydzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Masło rydzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Masło rydzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej