Składniki
1 szczypta
0.5 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odsącz rydze, a następnie przepuść je przez maszynkę.
Krok 2
Utrzyj z masłem, chrzanem i musztardą. Dopraw.
Krok 3
Umieść w lodówce na 30 minut i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
11 osób ogląda przepis: 
Bajaderka
20 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej