Korzenny śledź z figami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Korzenny śledź z figami

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

1 szklanka

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie wyjąć z oleju którym były zalane. Pokroić w paseczki. Zagotować wodę z olejem, koncentratem, cukrem, zielonym i czerwonym pieprzem , szczyptą papryki pieprzu mielonego i rozkruszoną mini kostką Czosnek. Figi pokroić w paseczki i dodać do sosu. Zagotować. Doprawić do smaku sosem czosnkowo-ziołowym.Zostawić sos by przestygł.

Krok 2

Śledzie ułożyć w pojemniczku i zalać sosem. Przykryć i zostawić w lodówce na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Korzenny śledź z figami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Korzenny śledź z figami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Korzenny śledź z figami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Korzenny śledź z figami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Korzenny śledź z figami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Korzenny śledź z figami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Korzenny śledź z figami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Korzenny śledź z figami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej