Korzenny śledź z figami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Korzenny śledź z figami

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

1 szklanka

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie wyjąć z oleju którym były zalane. Pokroić w paseczki. Zagotować wodę z olejem, koncentratem, cukrem, zielonym i czerwonym pieprzem , szczyptą papryki pieprzu mielonego i rozkruszoną mini kostką Czosnek. Figi pokroić w paseczki i dodać do sosu. Zagotować. Doprawić do smaku sosem czosnkowo-ziołowym.Zostawić sos by przestygł.

Krok 2

Śledzie ułożyć w pojemniczku i zalać sosem. Przykryć i zostawić w lodówce na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Korzenny śledź z figami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Korzenny śledź z figami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Korzenny śledź z figami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Korzenny śledź z figami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Korzenny śledź z figami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Korzenny śledź z figami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Korzenny śledź z figami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej