Korzenny śledź z figami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Korzenny śledź z figami

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie wyjąć z oleju którym były zalane. Pokroić w paseczki. Zagotować wodę z olejem, koncentratem, cukrem, zielonym i czerwonym pieprzem , szczyptą papryki pieprzu mielonego i rozkruszoną mini kostką Czosnek. Figi pokroić w paseczki i dodać do sosu. Zagotować. Doprawić do smaku sosem czosnkowo-ziołowym.Zostawić sos by przestygł.

Krok 2

Śledzie ułożyć w pojemniczku i zalać sosem. Przykryć i zostawić w lodówce na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Korzenny śledź z figami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Korzenny śledź z figami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Korzenny śledź z figami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Korzenny śledź z figami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Korzenny śledź z figami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Korzenny śledź z figami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Korzenny śledź z figami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Korzenny śledź z figami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej