
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
150 gramów
1 sztuka
10 gramów
20 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Sałatę umyj, porozrywaj na pojedyncze listki i osusz, a następnie porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem. Tak przygotowany dressing zmieni prostą sałatkę w wyjątkowe danie.

Krok 3
Dressing wymieszaj z sałatą. Przełóż do czystej miski i posyp po wierzchu anchois oraz grzankami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka Cezar klasyczna
Sałatka Cezar to jeden z najpopularniejszych rodzajów sałatek. Podobno jej twórcą był Włoch Caesar Cardini, który wyemigrował do Stanów Zjednoczonych. Istnieje wiele wersji tej niezwykle lubianej potrawy. Ta klasyczna to połączenie sałaty rzymskiej, chrupiących grzanek i sera żółtego. To danie, dzięki któremu z powodzeniem wykorzystać możesz resztki, które zostały ci w lodówce. Klasyczna odsłona sałatki wzbogacona jest o anchois, czyli charakterystyczne ostre w smaku małe filety z ryby, sardeli europejskiej. Dodadzą one daniu nietypowego aromatu. Jeśli chcesz podawać sałatkę jako danie obiadowe, dodać możesz również kawałki grillowanej piersi z kurczaka. Sałatka Cezar robi furorę na wszelkiego rodzaju imprezach. Jest idealna do zajadania się nią przed telewizorem lub na grillu z przyjaciółmi. Serwuje się ją na zimno.


































