
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
150 gramów
1 sztuka
10 gramów
20 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Sałatę umyj, porozrywaj na pojedyncze listki i osusz, a następnie porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem. Tak przygotowany dressing zmieni prostą sałatkę w wyjątkowe danie.

Krok 3
Dressing wymieszaj z sałatą. Przełóż do czystej miski i posyp po wierzchu anchois oraz grzankami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka Cezar klasyczna
Sałatka Cezar to jeden z najpopularniejszych rodzajów sałatek. Podobno jej twórcą był Włoch Caesar Cardini, który wyemigrował do Stanów Zjednoczonych. Istnieje wiele wersji tej niezwykle lubianej potrawy. Ta klasyczna to połączenie sałaty rzymskiej, chrupiących grzanek i sera żółtego. To danie, dzięki któremu z powodzeniem wykorzystać możesz resztki, które zostały ci w lodówce. Klasyczna odsłona sałatki wzbogacona jest o anchois, czyli charakterystyczne ostre w smaku małe filety z ryby, sardeli europejskiej. Dodadzą one daniu nietypowego aromatu. Jeśli chcesz podawać sałatkę jako danie obiadowe, dodać możesz również kawałki grillowanej piersi z kurczaka. Sałatka Cezar robi furorę na wszelkiego rodzaju imprezach. Jest idealna do zajadania się nią przed telewizorem lub na grillu z przyjaciółmi. Serwuje się ją na zimno.