Sałatka Cezar klasyczna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Cezar klasyczna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
387 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

141 osób wydrukowało

Pobierz pdf

184 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

150 gramów

1 sztuka

10 gramów

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Sałatę umyj, porozrywaj na pojedyncze listki i osusz, a następnie porwij na mniejsze kawałki.

Sałatka Cezar klasyczna - Krok 1

Krok 2

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem. Tak przygotowany dressing zmieni prostą sałatkę w wyjątkowe danie.

Sałatka Cezar klasyczna - Krok 2

Krok 3

Dressing wymieszaj z sałatą. Przełóż do czystej miski i posyp po wierzchu anchois oraz grzankami.

Sałatka Cezar klasyczna - Krok 3
16

Opinie o przepisie

  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 29.11.2015

    Mariusz, koniecznie! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Skomra

    Mariusz Skomra , 29.11.2015

    Trzeba spóbowac...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 04.09.2015

    Em, co powiesz na przepis z naszej sekcji sałatek? https://www.przepisy.pl/przepisy/szukaj/sałatka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Kościk

    Michał Kościk , 04.09.2015

    Pozwolę sobie na lekką modyfikację przepisu... Wyrzucić anchois, dodać duuużo smażonej wieprzowiny i do tego czteropak Dębowego.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Szynawa

    Teresa Szynawa , 04.09.2015

    Kto je sałatki ----jest piękny i gładki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Em Walczak

    Em Walczak , 03.09.2015

    Może coś mniej kalorycznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Em Walczak

    Em Walczak , 03.09.2015

    Duuuzo kalorii!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Biel

    Janina Biel , 03.09.2015

    To prawda! Smakuje wybornie !!! :-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Miroslawa Kubiak

    Miroslawa Kubiak , 03.09.2015

    Pięknych snów :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Lisak

    Marek Lisak , 03.09.2015

    Ciekawe danie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Smirnow

    Dorota Smirnow , 03.09.2015

    no jest dobra ale nie wyglada apetycznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosława Świderska

    Mirosława Świderska , 03.09.2015

    dobra

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Bliskowska

    Magdalena Bliskowska , 03.09.2015

    Mniam...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 03.09.2015

    Zbigniew, smakuje jeszcze lepiej :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Pietruszka

    Zbigniew Pietruszka , 03.09.2015

    Wizualnie super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lusia Dymek

    Lusia Dymek , 03.09.2015

    Pyszna.:-)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Cezar klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Cezar klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Cezar klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Cezar klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Cezar klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Cezar klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Cezar klasyczna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Cezar klasyczna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka Cezar klasycznaSałatka Cezar klasyczna

Sałatka Cezar to jeden z najpopularniejszych rodzajów sałatek. Podobno jej twórcą był Włoch Caesar Cardini, który wyemigrował do Stanów Zjednoczonych. Istnieje wiele wersji tej niezwykle lubianej potrawy. Ta klasyczna to połączenie sałaty rzymskiej, chrupiących grzanek i sera żółtego. To danie, dzięki któremu z powodzeniem wykorzystać możesz resztki, które zostały ci w lodówce. Klasyczna odsłona sałatki wzbogacona jest o anchois, czyli charakterystyczne ostre w smaku małe filety z ryby, sardeli europejskiej. Dodadzą one daniu nietypowego aromatu. Jeśli chcesz podawać sałatkę jako danie obiadowe, dodać możesz również kawałki grillowanej piersi z kurczaka. Sałatka Cezar robi furorę na wszelkiego rodzaju imprezach. Jest idealna do zajadania się nią przed telewizorem lub na grillu z przyjaciółmi. Serwuje się ją na zimno.