
Składniki
null
null
0.5 łyżeczki
0.5 opakowania
2 łyżki
0.5 opakowania
0.5 opakowania
100 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kukurydzę, fasolkę, groszek i selera osącz za zalewy i przełóż do salaterki.
Krok 2
Pokrój szynkę w kostkę i dodaj do warzyw.
Krok 3
Majonez rozmieszaj z musztardą i połącz z sałatką. Dopraw do smaku.
Krok 4
Wyśmienita sałatka z selerem najlepiej smakuje schłodzona wcześniej przez 2 godziny w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej