
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę drobno poszatkuj.
Krok 2
Pora pokrój w talarki, a paprykę i ser w kostkę.
Krok 3
Wszystkie składniki wymieszaj i polej sosem winegret.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z serem feta
Spróbuj smacznej propozycji na sałatkę z serem feta. Z łatwością ją przyrządzisz w dosłownie kilka chwil z powszechnie dostępnych składników. Poza tym, jej podstawową wersję możesz dowolnie urozmaicać – według własnego gustu i pomysłu. Do jej przygotowania potrzebujesz, przede wszystkim, kapusty pekińskiej. Umyj ją i poszatkuj drobno. Jeśli chcesz, by zmiękła, sparz ją wcześniej wrzątkiem. Ewentualnie zastąp ją sałatą lodową – zmieni się nieco smak, ale konsystencja całości będzie podobna. Do dania dorzuć również poszatkowaną cebulę lub pokrojonego w cienkie talarki pora. Wygląd całości z pewnością urozmaici dodatek papryki. Spróbuj wymieszać ze sobą czerwoną, zieloną i żółtą. Ser feta pokrój w grubą kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą w dużej misce. Oddzielnie przyrządź sos winegret i polej nim gotową sałatkę. Całość podawaj z chrupiącymi grzankami (czosnkowymi, paprykowymi lub ziołowymi), najlepiej udekorowaną posiekanym drobno koperkiem lub natką pietruszki. Życzymy smacznego.