Sałatka z fetą i czerwoną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka z serem feta

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno poszatkuj.

Krok 2

Pora pokrój w talarki, a paprykę i ser w kostkę.

Krok 3

Wszystkie składniki wymieszaj i polej sosem winegret.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z serem fetaSałatka z serem feta

Spróbuj smacznej propozycji na sałatkę z serem feta. Z łatwością ją przyrządzisz w dosłownie kilka chwil z powszechnie dostępnych składników. Poza tym, jej podstawową wersję możesz dowolnie urozmaicać – według własnego gustu i pomysłu. Do jej przygotowania potrzebujesz, przede wszystkim, kapusty pekińskiej. Umyj ją i poszatkuj drobno. Jeśli chcesz, by zmiękła, sparz ją wcześniej wrzątkiem. Ewentualnie zastąp ją sałatą lodową – zmieni się nieco smak, ale konsystencja całości będzie podobna. Do dania dorzuć również poszatkowaną cebulę lub pokrojonego w cienkie talarki pora. Wygląd całości z pewnością urozmaici dodatek papryki. Spróbuj wymieszać ze sobą czerwoną, zieloną i żółtą. Ser feta pokrój w grubą kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą w dużej misce. Oddzielnie przyrządź sos winegret i polej nim gotową sałatkę. Całość podawaj z chrupiącymi grzankami (czosnkowymi, paprykowymi lub ziołowymi), najlepiej udekorowaną posiekanym drobno koperkiem lub natką pietruszki. Życzymy smacznego.