Sałatka z fetą i czerwoną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z serem feta

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno poszatkuj.

Krok 2

Pora pokrój w talarki, a paprykę i ser w kostkę.

Krok 3

Wszystkie składniki wymieszaj i polej sosem winegret.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ciastka z budyniem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z serem fetaSałatka z serem feta

Spróbuj smacznej propozycji na sałatkę z serem feta. Z łatwością ją przyrządzisz w dosłownie kilka chwil z powszechnie dostępnych składników. Poza tym, jej podstawową wersję możesz dowolnie urozmaicać – według własnego gustu i pomysłu. Do jej przygotowania potrzebujesz, przede wszystkim, kapusty pekińskiej. Umyj ją i poszatkuj drobno. Jeśli chcesz, by zmiękła, sparz ją wcześniej wrzątkiem. Ewentualnie zastąp ją sałatą lodową – zmieni się nieco smak, ale konsystencja całości będzie podobna. Do dania dorzuć również poszatkowaną cebulę lub pokrojonego w cienkie talarki pora. Wygląd całości z pewnością urozmaici dodatek papryki. Spróbuj wymieszać ze sobą czerwoną, zieloną i żółtą. Ser feta pokrój w grubą kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą w dużej misce. Oddzielnie przyrządź sos winegret i polej nim gotową sałatkę. Całość podawaj z chrupiącymi grzankami (czosnkowymi, paprykowymi lub ziołowymi), najlepiej udekorowaną posiekanym drobno koperkiem lub natką pietruszki. Życzymy smacznego.