
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę drobno poszatkuj.
Krok 2
Pora pokrój w talarki, a paprykę i ser w kostkę.
Krok 3
Wszystkie składniki wymieszaj i polej sosem winegret.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z serem feta
Spróbuj smacznej propozycji na sałatkę z serem feta. Z łatwością ją przyrządzisz w dosłownie kilka chwil z powszechnie dostępnych składników. Poza tym, jej podstawową wersję możesz dowolnie urozmaicać – według własnego gustu i pomysłu. Do jej przygotowania potrzebujesz, przede wszystkim, kapusty pekińskiej. Umyj ją i poszatkuj drobno. Jeśli chcesz, by zmiękła, sparz ją wcześniej wrzątkiem. Ewentualnie zastąp ją sałatą lodową – zmieni się nieco smak, ale konsystencja całości będzie podobna. Do dania dorzuć również poszatkowaną cebulę lub pokrojonego w cienkie talarki pora. Wygląd całości z pewnością urozmaici dodatek papryki. Spróbuj wymieszać ze sobą czerwoną, zieloną i żółtą. Ser feta pokrój w grubą kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą w dużej misce. Oddzielnie przyrządź sos winegret i polej nim gotową sałatkę. Całość podawaj z chrupiącymi grzankami (czosnkowymi, paprykowymi lub ziołowymi), najlepiej udekorowaną posiekanym drobno koperkiem lub natką pietruszki. Życzymy smacznego.