Sałatka z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tuńczykiem

Autor: Marzena

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż, na druszlaku odsącz ryż i kukurydzę z puszki.

Krok 2

Na tarce na dużych oczkach zetrzyj ogórki (ja w zależności od wielkości daję 2-3-4), starte ogorki dodaj do druszlaka, gdzie znajduje się ryż i kukurydza - niech wszystko dokładnie ścieknie.

Krok 3

Zawartość druszlaka przełóż do miski, dodaj pieprz i sół oraz pół (może byc trochę więcej według gustu) naturalnego jogurtu. Wszystko wymieszaj i smacznego :D

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej