Sałatka z tuńczykiem

Autor: Marzena

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0 sztuk

1 sztuka

3 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż, na druszlaku odsącz ryż i kukurydzę z puszki.

Krok 2

Na tarce na dużych oczkach zetrzyj ogórki (ja w zależności od wielkości daję 2-3-4), starte ogorki dodaj do druszlaka, gdzie znajduje się ryż i kukurydza - niech wszystko dokładnie ścieknie.

Krok 3

Zawartość druszlaka przełóż do miski, dodaj pieprz i sół oraz pół (może byc trochę więcej według gustu) naturalnego jogurtu. Wszystko wymieszaj i smacznego :D

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej