Sałatka z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tuńczykiem

Autor: Marzena

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż, na druszlaku odsącz ryż i kukurydzę z puszki.

Krok 2

Na tarce na dużych oczkach zetrzyj ogórki (ja w zależności od wielkości daję 2-3-4), starte ogorki dodaj do druszlaka, gdzie znajduje się ryż i kukurydza - niech wszystko dokładnie ścieknie.

Krok 3

Zawartość druszlaka przełóż do miski, dodaj pieprz i sół oraz pół (może byc trochę więcej według gustu) naturalnego jogurtu. Wszystko wymieszaj i smacznego :D

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tuńczykiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej