Sałatka z surowego kalafiora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z surowego kalafiora

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

4 sztuki

200 gramów

2 łyżki

2 sztuki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior rozdrobnij na małe różyczki. Odsącz, dodaj kukurydzę i pokrojoną w drobne paski brzoskwinię.

Krok 2

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z jogurtem i majonezem, dodaj posiekany czosnek i koper.

Krok 3

Przygotowanym sosem zalej sałatkę. Wstaw na godzinę do lodówki. Sałatka idealna do potraw grillowanych. Nadaje się też jako dodatek do drugiego dania, idealna na upalne dni.

Krok 4

Brzoskwinie pokrój w paski i wraz z odsączoną kukurydzą dodaj do kalafiora. Koper posiekaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z surowego kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z surowego kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z surowego kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z surowego kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z surowego kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z surowego kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z surowego kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z surowego kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z papryki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej