Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
4 sztuki
200 gramów
2 łyżki
2 sztuki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior rozdrobnij na małe różyczki. Odsącz, dodaj kukurydzę i pokrojoną w drobne paski brzoskwinię.
Krok 2
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z jogurtem i majonezem, dodaj posiekany czosnek i koper.
Krok 3
Przygotowanym sosem zalej sałatkę. Wstaw na godzinę do lodówki. Sałatka idealna do potraw grillowanych. Nadaje się też jako dodatek do drugiego dania, idealna na upalne dni.
Krok 4
Brzoskwinie pokrój w paski i wraz z odsączoną kukurydzą dodaj do kalafiora. Koper posiekaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej