Sałatka z surowego kalafiora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z surowego kalafiora

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

4 sztuki

200 gramów

2 łyżki

2 sztuki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior rozdrobnij na małe różyczki. Odsącz, dodaj kukurydzę i pokrojoną w drobne paski brzoskwinię.

Krok 2

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z jogurtem i majonezem, dodaj posiekany czosnek i koper.

Krok 3

Przygotowanym sosem zalej sałatkę. Wstaw na godzinę do lodówki. Sałatka idealna do potraw grillowanych. Nadaje się też jako dodatek do drugiego dania, idealna na upalne dni.

Krok 4

Brzoskwinie pokrój w paski i wraz z odsączoną kukurydzą dodaj do kalafiora. Koper posiekaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z surowego kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z surowego kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z surowego kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z surowego kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z surowego kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z surowego kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z surowego kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z surowego kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej