
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
4 sztuki
200 gramów
2 łyżki
2 sztuki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior rozdrobnij na małe różyczki. Odsącz, dodaj kukurydzę i pokrojoną w drobne paski brzoskwinię.
Krok 2
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z jogurtem i majonezem, dodaj posiekany czosnek i koper.
Krok 3
Przygotowanym sosem zalej sałatkę. Wstaw na godzinę do lodówki. Sałatka idealna do potraw grillowanych. Nadaje się też jako dodatek do drugiego dania, idealna na upalne dni.
Krok 4
Brzoskwinie pokrój w paski i wraz z odsączoną kukurydzą dodaj do kalafiora. Koper posiekaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej