
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
4 sztuki
200 gramów
2 łyżki
2 sztuki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior rozdrobnij na małe różyczki. Odsącz, dodaj kukurydzę i pokrojoną w drobne paski brzoskwinię.
Krok 2
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z jogurtem i majonezem, dodaj posiekany czosnek i koper.
Krok 3
Przygotowanym sosem zalej sałatkę. Wstaw na godzinę do lodówki. Sałatka idealna do potraw grillowanych. Nadaje się też jako dodatek do drugiego dania, idealna na upalne dni.
Krok 4
Brzoskwinie pokrój w paski i wraz z odsączoną kukurydzą dodaj do kalafiora. Koper posiekaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej