Sałatka z surowego kalafiora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z surowego kalafiora

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

4 sztuki

200 gramów

2 łyżki

2 sztuki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafior rozdrobnij na małe różyczki. Odsącz, dodaj kukurydzę i pokrojoną w drobne paski brzoskwinię.

Krok 2

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z jogurtem i majonezem, dodaj posiekany czosnek i koper.

Krok 3

Przygotowanym sosem zalej sałatkę. Wstaw na godzinę do lodówki. Sałatka idealna do potraw grillowanych. Nadaje się też jako dodatek do drugiego dania, idealna na upalne dni.

Krok 4

Brzoskwinie pokrój w paski i wraz z odsączoną kukurydzą dodaj do kalafiora. Koper posiekaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z surowego kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z surowego kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z surowego kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z surowego kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z surowego kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z surowego kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z surowego kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z surowego kalafiora  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pizza sticks - VIDEO
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej