Składniki
1 sztuka
100 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
20 dekagramów
1 łyżeczka
5 łyżek
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę czerwoną pokrój w kostkę.
Krok 2
Makaron ugotuj al dente, następnie ostudź. Ser zetrzyj na tarce.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą.
Krok 4
Tuńczyka i kukurydzę odsącz z zalewy i połącz z papryką oraz makaronem.
Krok 5
Polej sałatkę sosem, dodaj ocet, oregano i wymieszaj. Obłóż wierzch tartym serem. Podawaj od razu po przygotowaniu.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej