Sałatka z makaronem i tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronem i tuńczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

311 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

497 osób wydrukowało

Pobierz pdf

405 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

20 dekagramów

1 łyżeczka

5 łyżek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę czerwoną pokrój w kostkę.

Sałatka z makaronem i tuńczykiem - Krok 1

Krok 2

Makaron ugotuj al dente, następnie ostudź. Ser zetrzyj na tarce.

Sałatka z makaronem i tuńczykiem - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą.

Sałatka z makaronem i tuńczykiem - Krok 3

Krok 4

Tuńczyka i kukurydzę odsącz z zalewy i połącz z papryką oraz makaronem.

Sałatka z makaronem i tuńczykiem - Krok 4

Krok 5

Polej sałatkę sosem, dodaj ocet, oregano i wymieszaj. Obłóż wierzch tartym serem. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Sałatka z makaronem i tuńczykiem - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Gabriela Żurkowska

    Gabriela Żurkowska , 27.03.2020

    TAK. A gdyby dodać do sosu troszkę majonezu? ;D

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronem i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronem i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronem i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronem i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronem i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronem i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronem i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronem i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej