Sałatka makaronowa

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

8

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

3 sztuki

200 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie z kurkumą. Przelej zimną wodą i odsącz.

Krok 2

Wymieszaj makaron w misce z odsączoną kukurydzą, fasolą.

Krok 3

Ugotowane na twardo jaja, oczyszczone papryki, szynkę i ogórki pokrój w kostkę, pomieszaj z pozostałymi składnikami.

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr połącz z jogurtem. Polej sałatkę sosem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka makaronowaSałatka makaronowa

Jeśli masz ochotę na warzywne danie na zimno, koniecznie wypróbuj sałatkę makaronową z tego przepisu. Z dodatkiem czerwonej fasoli, kukurydzy, papryki, szynki z indyka, ogórków konserwowych oraz jajek, będzie świetnym sposobem nie tylko na szybkie drugie śniadanie, ale też smaczną imprezową przekąskę. Makaron, który gotuje się z dodatkiem kurkumy, nabiera intensywnie żółtego koloru i delikatnie orientalnego smaku. Świetnie komponuje się z warzywami i mięsem oraz z jajkami. Możesz zjeść tak przygotowaną sałatkę z krakersami, bagietką lub pełnoziarnistymi bułkami. Sprawdzi się też dodatek w formie wytrawnego ciasta francuskiego zapiekanego z serem feta lub mozzarellą. Zanim zaserwujesz sałatkę, udekoruj ją. Wykorzystaj do tego świeże zioła, a także warzywa. Dobrze będzie wyglądała zarówno pokrojona w paski papryka, plastry ogórka, jak i ziarna fasoli. Możesz z nich tworzyć dowolne wzory i kompozycje. Przygotuj sałatkę według naszego przepisu, a następnie ozdób je zgodnie z własnymi upodobaniami. Życzymy smacznego.