
Składniki
400 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
3 sztuki
200 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
150 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie z kurkumą. Przelej zimną wodą i odsącz.
Krok 2
Wymieszaj makaron w misce z odsączoną kukurydzą, fasolą.
Krok 3
Ugotowane na twardo jaja, oczyszczone papryki, szynkę i ogórki pokrój w kostkę, pomieszaj z pozostałymi składnikami.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr połącz z jogurtem. Polej sałatkę sosem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka makaronowa
Jeśli masz ochotę na warzywne danie na zimno, koniecznie wypróbuj sałatkę makaronową z tego przepisu. Z dodatkiem czerwonej fasoli, kukurydzy, papryki, szynki z indyka, ogórków konserwowych oraz jajek, będzie świetnym sposobem nie tylko na szybkie drugie śniadanie, ale też smaczną imprezową przekąskę. Makaron, który gotuje się z dodatkiem kurkumy, nabiera intensywnie żółtego koloru i delikatnie orientalnego smaku. Świetnie komponuje się z warzywami i mięsem oraz z jajkami. Możesz zjeść tak przygotowaną sałatkę z krakersami, bagietką lub pełnoziarnistymi bułkami. Sprawdzi się też dodatek w formie wytrawnego ciasta francuskiego zapiekanego z serem feta lub mozzarellą. Zanim zaserwujesz sałatkę, udekoruj ją. Wykorzystaj do tego świeże zioła, a także warzywa. Dobrze będzie wyglądała zarówno pokrojona w paski papryka, plastry ogórka, jak i ziarna fasoli. Możesz z nich tworzyć dowolne wzory i kompozycje. Przygotuj sałatkę według naszego przepisu, a następnie ozdób je zgodnie z własnymi upodobaniami. Życzymy smacznego.