Sałatka makaronowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka makaronowa

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

8

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

3 sztuki

200 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie z kurkumą. Przelej zimną wodą i odsącz.

Krok 2

Wymieszaj makaron w misce z odsączoną kukurydzą, fasolą.

Krok 3

Ugotowane na twardo jaja, oczyszczone papryki, szynkę i ogórki pokrój w kostkę, pomieszaj z pozostałymi składnikami.

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr połącz z jogurtem. Polej sałatkę sosem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka makaronowaSałatka makaronowa

Jeśli masz ochotę na warzywne danie na zimno, koniecznie wypróbuj sałatkę makaronową z tego przepisu. Z dodatkiem czerwonej fasoli, kukurydzy, papryki, szynki z indyka, ogórków konserwowych oraz jajek, będzie świetnym sposobem nie tylko na szybkie drugie śniadanie, ale też smaczną imprezową przekąskę. Makaron, który gotuje się z dodatkiem kurkumy, nabiera intensywnie żółtego koloru i delikatnie orientalnego smaku. Świetnie komponuje się z warzywami i mięsem oraz z jajkami. Możesz zjeść tak przygotowaną sałatkę z krakersami, bagietką lub pełnoziarnistymi bułkami. Sprawdzi się też dodatek w formie wytrawnego ciasta francuskiego zapiekanego z serem feta lub mozzarellą. Zanim zaserwujesz sałatkę, udekoruj ją. Wykorzystaj do tego świeże zioła, a także warzywa. Dobrze będzie wyglądała zarówno pokrojona w paski papryka, plastry ogórka, jak i ziarna fasoli. Możesz z nich tworzyć dowolne wzory i kompozycje. Przygotuj sałatkę według naszego przepisu, a następnie ozdób je zgodnie z własnymi upodobaniami. Życzymy smacznego.