Sałatka makaronowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

10

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

3 sztuki

200 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie z kurkumą. Przelej zimną wodą i odsącz.

Krok 2

Wymieszaj makaron w misce z odsączoną kukurydzą, fasolą.

Krok 3

Ugotowane na twardo jaja, oczyszczone papryki, szynkę i ogórki pokrój w kostkę, pomieszaj z pozostałymi składnikami.

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr połącz z jogurtem. Polej sałatkę sosem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka makaronowaSałatka makaronowa

Jeśli masz ochotę na warzywne danie na zimno, koniecznie wypróbuj sałatkę makaronową z tego przepisu. Z dodatkiem czerwonej fasoli, kukurydzy, papryki, szynki z indyka, ogórków konserwowych oraz jajek, będzie świetnym sposobem nie tylko na szybkie drugie śniadanie, ale też smaczną imprezową przekąskę. Makaron, który gotuje się z dodatkiem kurkumy, nabiera intensywnie żółtego koloru i delikatnie orientalnego smaku. Świetnie komponuje się z warzywami i mięsem oraz z jajkami. Możesz zjeść tak przygotowaną sałatkę z krakersami, bagietką lub pełnoziarnistymi bułkami. Sprawdzi się też dodatek w formie wytrawnego ciasta francuskiego zapiekanego z serem feta lub mozzarellą. Zanim zaserwujesz sałatkę, udekoruj ją. Wykorzystaj do tego świeże zioła, a także warzywa. Dobrze będzie wyglądała zarówno pokrojona w paski papryka, plastry ogórka, jak i ziarna fasoli. Możesz z nich tworzyć dowolne wzory i kompozycje. Przygotuj sałatkę według naszego przepisu, a następnie ozdób je zgodnie z własnymi upodobaniami. Życzymy smacznego.