
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
100 mililitrów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce wymieszaj Fix Knorr z olejem sezamowym i sosem sojowym. Dodaj miód, sok z pomarańczy oraz posiekaną kolendrę.
Krok 2
Papryki oraz cebulę pokrój w paski. Małe kukurydze przekrój wzdłuż na pół.
Krok 3
Do woreczka do pieczenia włóż umyte pałki oraz warzywa. Następnie wlej przygotowaną marynatę i zepnij woreczek dołączoną do opakowania spinką.
Krok 4
Potrząśnij delikatnie zapiętym woreczkiem, aby wymieszać jego zawartość. Następnie włóż do nagrzanego piekarnika i piecz w temp. 180 st. C ok. 50 minut. Upieczone pałki podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczony kurczak z sezamem i warzywami
Pieczony kurczak z sezamem i warzywami nawiązuje do dań kuchni chińskiej. Przyrządza się go z udek drobiowych, które nabierają głębokiego smaku dzięki słodko-pikantnej marynacie. Składają się na nią miód, sok pomarańczowy, olej sezamowy, sos sojowy, świeża kolendra oraz przyprawy. Umieszczone w specjalnym woreczku do pieczenia mięso z warzywami – papryką, cebulą oraz kukurydzą – zalej marynatą i szczelnie zamknięte włóż do piekarnika. Pamiętaj, by wcześniej potrząsnąć całością i zmieszać kurczaka oraz dodatki z zalewą. Kiedy potrawa będzie już gotowa, posyp ją sezamem. Serwuj danie z ryżem lub makaronem ryżowym albo sojowym. Możesz go wcześniej delikatnie podsmażyć w woku z dodatkiem sosu słodko-pikantnego chili. Pieczony kurczak z sezamem i warzywami będzie smaczny zaserwowany z sałatką z kiełków bambusa, najlepiej posypaną prażoną cebulką. Z warzywnych dodatków sprawdzi się też fasolka szparagowa ze smażonym tofu. Tak przyrządzonego kurczaka serwuj na obiad lub ciepłą kolację. Zapoznaj się z naszym przepisem.