PRZEPISY.PL

Soczysty kurczak, warzywa i kompozycja chińskich przypraw, zawinięte w cieniutki papier ryżowy, smakują wybornie smażone na chrupko.

Chińskie sajgonki - autor: przepisy.pl

Chińskie sajgonki

  • 30
  • 4
  • Średnie
  • 0
2589
osób dodało do Mniamlisty
2589
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • olej1 łyżka
  • olej do głębokiego smażenia
  • woda1 szklanka
  • Krok 1

    Pokrój mięso w paski. Oczyść dymki, umyj, następnie pokrój w talarki. Marchew umyj, oskrob i pokrój w słupki.
  • Krok 2

    Rozgrzej na patelni olej i przez 20 minut podsmażaj mięso. Dodaj dymkę oraz marchew i chwilę duś pod przykryciem.
  • Krok 3

    Dolej niepełną szklankę zimnej wody, wsyp Fix Do potraw chińskich Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj. Gotuj przez kolejne 5 minut.
  • Krok 4

    Zamocz arkusze papieru ryżowego na chwilę w zimnej wodzie, aby zmiękły. Następnie delikatnie osusz je na czystej serwetce.
  • Krok 5

    Nakładaj małe porcje farszu na papier ryżowy, krawędzie pozostawiając wolne. Brzegi zwilż wodą i zawijaj sajgonki jak naleśniki, dociskając farsz. Jednocześnie podwijaj boczne krawędzie tak, aby farsz został dokładnie zamknięty.
  • Krok 6

    Smaż sajgonki na głębokim tłuszczu do momentu, kiedy będą chrupkie (około 3 minuty).

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Do potraw chińskich KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

192
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
89
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
61
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
216
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe