
Składniki
5 sztuk
0.5 opakowania
5 sztuk
1 łyżeczka
1 pęczek
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
10 sztuk
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W moździerzu rozkrusz ziarna kolendry, dodaj ząbki czosnku i całość rozetrzyj.

Krok 2
Przełóż przyprawy do miski. Dodaj mielony kumin, sok z cytryny, imbir, posiekaną kolendrę, oliwę oraz przyprawę Knorr.

Krok 3
Udka z kurczaka bez kości zamarynuj i odstaw na 10 minut.

Krok 4
Teraz przełóż mięso wraz z marynatą do torebek dołączonych do opakowania Fix Knorr.

Krok 5
Zamknij szczelnie torebki i smaż mięso na patelni po 8-10 minut z każdej strony.

Krok 6
Ugotowany kuskus przełóż na środek talerza. Na wierzchu połóż mięso pokrojone na mniejsze kawałki. Jeśli w torebkach pergaminowych pozostanie marynata, również polej nią danie.

Krok 7
Oliwki i cebulę pokrój w plastry. Potrawę udekoruj oliwkami, pierścieniami z cebuli oraz świeżą kolendrą.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej