Kurczak à la "Maroko"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

144 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

97 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

0.5 opakowania

5 sztuk

1 łyżeczka

1 pęczek

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

10 sztuk

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W moździerzu rozkrusz ziarna kolendry, dodaj ząbki czosnku i całość rozetrzyj.

Kurczak à la "Maroko" - Krok 1

Krok 2

Przełóż przyprawy do miski. Dodaj mielony kumin, sok z cytryny, imbir, posiekaną kolendrę, oliwę oraz przyprawę Knorr.

Kurczak à la "Maroko" - Krok 2

Krok 3

Udka z kurczaka bez kości zamarynuj i odstaw na 10 minut.

Kurczak à la "Maroko" - Krok 3

Krok 4

Teraz przełóż mięso wraz z marynatą do torebek dołączonych do opakowania Fix Knorr.

Kurczak à la "Maroko" - Krok 4

Krok 5

Zamknij szczelnie torebki i smaż mięso na patelni po 8-10 minut z każdej strony.

Kurczak à la "Maroko" - Krok 5

Krok 6

Ugotowany kuskus przełóż na środek talerza. Na wierzchu połóż mięso pokrojone na mniejsze kawałki. Jeśli w torebkach pergaminowych pozostanie marynata, również polej nią danie.

Kurczak à la "Maroko" - Krok 6

Krok 7

Oliwki i cebulę pokrój w plastry. Potrawę udekoruj oliwkami, pierścieniami z cebuli oraz świeżą kolendrą.

Kurczak à la "Maroko" - Krok 7
1

Opinie o przepisie

  • black_lady

    black_lady , 03.04.2015

    przepyszne, ale kurczaka trzeba dłużej marynować, przynajmniej z godzinę...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak à la "Maroko" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak à la "Maroko" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak à la "Maroko" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak à la "Maroko" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak à la "Maroko" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak à la "Maroko" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak à la "Maroko" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej