
Składniki
5 sztuk
0.5 opakowania
5 sztuk
1 łyżeczka
1 pęczek
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
10 sztuk
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W moździerzu rozkrusz ziarna kolendry, dodaj ząbki czosnku i całość rozetrzyj.
Krok 2
Przełóż przyprawy do miski. Dodaj mielony kumin, sok z cytryny, imbir, posiekaną kolendrę, oliwę oraz przyprawę Knorr.
Krok 3
Udka z kurczaka bez kości zamarynuj i odstaw na 10 minut.
Krok 4
Teraz przełóż mięso wraz z marynatą do torebek dołączonych do opakowania Fix Knorr.
Krok 5
Zamknij szczelnie torebki i smaż mięso na patelni po 8-10 minut z każdej strony.
Krok 6
Ugotowany kuskus przełóż na środek talerza. Na wierzchu połóż mięso pokrojone na mniejsze kawałki. Jeśli w torebkach pergaminowych pozostanie marynata, również polej nią danie.
Krok 7
Oliwki i cebulę pokrój w plastry. Potrawę udekoruj oliwkami, pierścieniami z cebuli oraz świeżą kolendrą.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej