
Składniki
5 sztuk
0.5 opakowania
5 sztuk
1 łyżeczka
1 pęczek
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
10 sztuk
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W moździerzu rozkrusz ziarna kolendry, dodaj ząbki czosnku i całość rozetrzyj.

Krok 2
Przełóż przyprawy do miski. Dodaj mielony kumin, sok z cytryny, imbir, posiekaną kolendrę, oliwę oraz przyprawę Knorr.

Krok 3
Udka z kurczaka bez kości zamarynuj i odstaw na 10 minut.

Krok 4
Teraz przełóż mięso wraz z marynatą do torebek dołączonych do opakowania Fix Knorr.

Krok 5
Zamknij szczelnie torebki i smaż mięso na patelni po 8-10 minut z każdej strony.

Krok 6
Ugotowany kuskus przełóż na środek talerza. Na wierzchu połóż mięso pokrojone na mniejsze kawałki. Jeśli w torebkach pergaminowych pozostanie marynata, również polej nią danie.

Krok 7
Oliwki i cebulę pokrój w plastry. Potrawę udekoruj oliwkami, pierścieniami z cebuli oraz świeżą kolendrą.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej