
Składniki
5 sztuk
0.5 opakowania
5 sztuk
1 łyżeczka
1 pęczek
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
10 sztuk
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W moździerzu rozkrusz ziarna kolendry, dodaj ząbki czosnku i całość rozetrzyj.

Krok 2
Przełóż przyprawy do miski. Dodaj mielony kumin, sok z cytryny, imbir, posiekaną kolendrę, oliwę oraz przyprawę Knorr.

Krok 3
Udka z kurczaka bez kości zamarynuj i odstaw na 10 minut.

Krok 4
Teraz przełóż mięso wraz z marynatą do torebek dołączonych do opakowania Fix Knorr.

Krok 5
Zamknij szczelnie torebki i smaż mięso na patelni po 8-10 minut z każdej strony.

Krok 6
Ugotowany kuskus przełóż na środek talerza. Na wierzchu połóż mięso pokrojone na mniejsze kawałki. Jeśli w torebkach pergaminowych pozostanie marynata, również polej nią danie.

Krok 7
Oliwki i cebulę pokrój w plastry. Potrawę udekoruj oliwkami, pierścieniami z cebuli oraz świeżą kolendrą.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej