
Składniki
1 sztuka
6 plastrów
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet umyć i osuszyć. Mięso pokroić w plastry (ok 1cm). Doprawić sola i pieprzem do smaku. Obrany czosnek rozgnieść i posmarować nim filet. Pokrojone plastry owinąć Boczkiem i smażyć do zarumienienia na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu. Mięso przewracając co kilka minut.
Krok 2
Sałatę lodową poszatkować i dokładnie opłukać pod bieżącą zimną wodą. Osuszyć i wrzucić do miski. Pomidora również umyć pod zimna bieżącą wodą , pokroić w drobną kostkę i dodać do sałaty. Doprawić solć i pieprzem do smaku.
Krok 3
Filety zdjąć z patelni i osuszyć z oleju - układając na ręczniku jednorazowym.
Krok 4
Sos do sałaty : W wysokim naczyniu wymieszaj 3 łyżki stołowe majonezu i 1 łyżkę stołowa jogurtu naturalnego, do sosu dodaj 1 bardzo drobno posiekany ząbek czosnku .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej