Kurczak leżący na Boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak leżący na Boczku

Autor: Klaudia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 plastrów

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet umyć i osuszyć. Mięso pokroić w plastry (ok 1cm). Doprawić sola i pieprzem do smaku. Obrany czosnek rozgnieść i posmarować nim filet. Pokrojone plastry owinąć Boczkiem i smażyć do zarumienienia na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu. Mięso przewracając co kilka minut.

Krok 2

Sałatę lodową poszatkować i dokładnie opłukać pod bieżącą zimną wodą. Osuszyć i wrzucić do miski. Pomidora również umyć pod zimna bieżącą wodą , pokroić w drobną kostkę i dodać do sałaty. Doprawić solć i pieprzem do smaku.

Krok 3

Filety zdjąć z patelni i osuszyć z oleju - układając na ręczniku jednorazowym.

Krok 4

Sos do sałaty : W wysokim naczyniu wymieszaj 3 łyżki stołowe majonezu i 1 łyżkę stołowa jogurtu naturalnego, do sosu dodaj 1 bardzo drobno posiekany ząbek czosnku .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak leżący na Boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak leżący na Boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak leżący na Boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak leżący na Boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak leżący na Boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak leżący na Boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak leżący na Boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak leżący na Boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pasta z awokado - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej