
Składniki
250 gramów
2 sztuki
2 sztuki
150 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 szklanka
50 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka, cebulę i paprykę pokrój w kostkę wielkości 1 cm, pieczarki pokrój w ćwiartki. Kurczaka wraz z warzywami podsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Dodaj suchy ryż i praż go przez 2-3 minuty, następnie danie podlej białym winem, dodaj rozkruszone przyprawy w mini kostkach Knorr.
Krok 3
Całość zalej bulionem, przygotowanym z bulionetki i 750 ml wody, tak, by bulion zakrył ryż na około 1 centymetr nad powierzchnię. Całość wstaw pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30-45 minut.
Krok 4
Przed podaniem posyp danie płatkami migdałów.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej