Ryż z migdałami i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z migdałami i kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

493 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

239 osób wydrukowało

Pobierz pdf

354 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

2 sztuki

150 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 szklanka

50 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka, cebulę i paprykę pokrój w kostkę wielkości 1 cm, pieczarki pokrój w ćwiartki. Kurczaka wraz z warzywami podsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Dodaj suchy ryż i praż go przez 2-3 minuty, następnie danie podlej białym winem, dodaj rozkruszone przyprawy w mini kostkach Knorr.

Krok 3

Całość zalej bulionem, przygotowanym z bulionetki i 750 ml wody, tak, by bulion zakrył ryż na około 1 centymetr nad powierzchnię. Całość wstaw pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30-45 minut.

Krok 4

Przed podaniem posyp danie płatkami migdałów.

2

Opinie o przepisie

  • klaole ole

    klaole ole , 10.03.2020

    przepyszne, polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Zięć

    Justyna Zięć , 09.07.2019

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z migdałami i kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z migdałami i kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z migdałami i kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z migdałami i kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z migdałami i kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z migdałami i kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z migdałami i kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z migdałami i kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryżotto
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej