
Składniki
250 gramów
2 sztuki
2 sztuki
150 gramów
200 gramów
1 sztuka
1 szklanka
50 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka, cebulę i paprykę pokrój w kostkę wielkości 1 cm, pieczarki pokrój w ćwiartki. Kurczaka wraz z warzywami podsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Dodaj suchy ryż i praż go przez 2-3 minuty, następnie danie podlej białym winem, dodaj rozkruszone przyprawy w mini kostkach Knorr.
Krok 3
Całość zalej bulionem, przygotowanym z bulionetki i 750 ml wody, tak, by bulion zakrył ryż na około 1 centymetr nad powierzchnię. Całość wstaw pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30-45 minut.
Krok 4
Przed podaniem posyp danie płatkami migdałów.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej