Składniki
3 sztuki
1 litr
3 sztuki
5 sztuk
3 sztuki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
mleko przelać do garnka,dodać ryż(wysypać z woreczków),posłodzić 2 łyżkami cukru,całość wymieszć,zagotować na małym ogniu,aż ryż wchłonie mleko,co jakiś czas mieszać
Krok 2
jabłka umyć,obrać,usunąć gniazdka,zetrzeć na tarce,posłodzić do smaku,posypać 2 łyżeczkami cynamonu
Krok 3
naczynie żaroodporne wwysmarować masłem,posypać bułką tartą,piekarnik nagrzać do 200 stopni
Krok 4
ułożyć warstwe ryżu na to warstwa jabłek,znów ryż ,wierzch posypać łyżka cukru i cynamonem
Krok 5
piec 20 - 30 minut w 180 stopni
Przepisy w Waszym wykonaniu
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej