Składniki
1.5 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
150 gramów
2 łyżki
0.33 łyżeczki
3 łyżki
0.33 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż wsyp na sitko i przepłucz dokładnie zimną wodą, osącz. Cebulę obierz i posiekaj. Kiełbasę pokrój w kosteczkę. Także w kostkę pokrój pomidora. Kostkę bulionową i Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuść w 3 szklankach gorącej wody.
Krok 2
Na dużej patelni rozgrzej olej, zrumień kiełbasę. Dodaj cebulę i pozwól jej się zeszklić a następnie dosyp ryż i smaż mieszając kilka minut. Wlej bulion, dosyp przyprawę ognistą i duś na małym ogniu, pod przykryciem aż ryż wchłonie płyn i zmięknie.
Krok 3
Gdy ryż będzie miękki dodaj kukurydzę, groszek, pomidora i koperek, wymieszaj i duś jeszcze kilka minut. Dopraw ew. do smaku solą i pieprzem. Podawaj na gorąco, z ogórkami kiszonymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej