
Składniki
1.5 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
150 gramów
2 łyżki
0.33 łyżeczki
3 łyżki
0.33 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż wsyp na sitko i przepłucz dokładnie zimną wodą, osącz. Cebulę obierz i posiekaj. Kiełbasę pokrój w kosteczkę. Także w kostkę pokrój pomidora. Kostkę bulionową i Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuść w 3 szklankach gorącej wody.
Krok 2
Na dużej patelni rozgrzej olej, zrumień kiełbasę. Dodaj cebulę i pozwól jej się zeszklić a następnie dosyp ryż i smaż mieszając kilka minut. Wlej bulion, dosyp przyprawę ognistą i duś na małym ogniu, pod przykryciem aż ryż wchłonie płyn i zmięknie.
Krok 3
Gdy ryż będzie miękki dodaj kukurydzę, groszek, pomidora i koperek, wymieszaj i duś jeszcze kilka minut. Dopraw ew. do smaku solą i pieprzem. Podawaj na gorąco, z ogórkami kiszonymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej